Avatar billede louiseha21 Nybegynder
08. marts 2012 - 18:24 Der er 5 kommentarer

BIOLOGI - NERVESYSTEMET

Vi lavede et forsøg, hvor vi skulle klemme hinanden i hænderne uden at sige noget, hvor man herefter kunne se, at der var sket en indlæring.
Jeg har så herefter fået en opgave som lyder:
Hvilke ændringer der kunne være tale om, når vi indlærer?
Avatar billede Thomas_NS78 Mester
08. marts 2012 - 18:50 #1
Av for fanden, du klemte min hånd for hårdt. Nu vil jeg ikke lade dig klemme mind hånd igen.
Avatar billede louiseha21 Nybegynder
08. marts 2012 - 19:00 #2
Ændring på spørgsmålet!:


Hvilke ændringer i nervesystemet kan der være tale om, når vi indlærer?
08. marts 2012 - 20:38 #3
HEJ,

Når du trykker på en nervecelle (eller rettere en neuron) sker der en kemisk påvirkning i samme neuron. Denne kemiske påvirkning forplanter sig gennem denne neuron til en synapse. Synapsen overfører til næste neuron (acetylcholin mv) og det samlede resultat havner i "mellem-ørerne-computeren". Der bliver mængden (altså koncentrationen af Actylcholin fra den sidste neuron (så vidt jeg husker hedder den "dendritten" men er ikke sikker)) analyseret og denne signal-styrke "gemmes" i hjerne-nervecellen.
Det der sker er altså, at trykket i hånden afgiver en mændge kemisk transmitter-stof som ("efter at have gået så grueligt meget igennem" (citat HC. Andersen)) når hjernen, analyseres deroppe (koncentrationen) og styrken-gemmes.   

Svaret på dit spørgsmål er altså det er bio-kemiske ændringer som er årsagen.

Og når vi inddrager øjne, næse mv, er der langt flere hæmmer-/  og forstærker-/nerver involveret.



KRISTIAN
08. marts 2012 - 20:42 #4
PS;

Efter at have løst det:

Skal du veje en meget tung ting (eks. et fly) som ikke kan komme på en vægt, bruger du specielle tryk-sensorer. Disse sensorer udsender et elektrisk signal, som er proprotionalt med sammentrykningen af denne sensor (sml: nerve / trykcelle /Acetylcholin / elektrisk signal).  Det elektriske signal lader sig omdanne til en digital visning i relevante apparater - ditto for hjernen.

KR
Avatar billede Poko1 Ekspert
08. marts 2012 - 20:55 #5
Prøv at læse lidt om hvorledes sanse intryk som lyd følelse syn  og følelse bliver idlagret i din bevisthed igennem Brodman sellerne i hjernen. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Brodmann_area
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester