Avatar billede JulieCph Nybegynder
14. december 2010 - 09:20

InDesign - opslag kontra enkeltsider

Jeg laver et lille magasin i InDesign (tror kun det er en CS-version) - er en happy amatør. Mit problem handler om opslag kontra enkeltsider.
Magasinet er 24 sider, inkl. for- og bagside, og første udgave satte jeg op med forside alene, opslag derefter og bagside alene til sidst. Det er ok, og trykkeriet udskyder som de skal. Formatet er A5, dvs. et opslag er A4 på langs.

Mit issue er, at når jeg sætter op i opslag, så kommer der jo selvfølgelig kun margen rundt om hele opslaget, dvs. i A4, og ikke inde i opslaget, altså rundt om de enkelte A5. Dette har jeg dog brug for, for nogle af opslagene skal være to forskellige artikler og andre skal være én artikel på et opslag. Og hvis jeg så gerne vil have et billede, der skal gå til inderkant (dvs. at billedet i InDesign skal gå ca. 3-5 mm ud over kant), så kan jeg jo ikke det, for så kommer billedet ind på den anden side af opslaget...

Så - hvordan opretter jeg et dokument, hvor jeg kan arbejde i enkeltsider overfor hinanden (dvs. i enkelte A5 med margen hele vejen rundt, også ind til fold, men hvor de står sammen overfor hinanden, så de vises som A4 med margen også i midten) samtidigt med, at jeg også kan arbejde med hele opslag, dvs. A4 uden margen i midten?

(Jeg har forsøgt med at oprette hele magasinet i enkeltsider under hinanden, men så kan den ikke finde ud af at højre- og venstrestille sidetal korrekt. Plus at jeg jo netop også gerne vil have mulighed for at kunne arbejde i A4, hvis jeg skal lave en stor, flot, samlet artikel i opslag med billeder og tekst ind over midten).
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester