Avatar billede Slettet bruger
01. december 2009 - 19:42 Der er 17 kommentarer og
3 løsninger

Civilingeniør?

Jeg er ved at have afsluttet min diplomingeniør i IT og skal til at beslutte, om jeg skal læse videre.

Jeg har browset lidt på www.itu.dk og kan ikke lige gennemskue udbuddet; Der er mulighed for videreuddannelse til Kandidat og Master men hvad er forskellen?

Og vil en videreuddannelse tilføje teknikker, som jeg ikke kan fra min bachelor? - Jeg mener vil det ikke bare være specialisering i forskellige teknologier, som jeg i lige så høj grad kan få på en arbejdsplads?

/1
Avatar billede arne_v Ekspert
01. december 2009 - 20:02 #1
Hvis underviserne paa en kandidat uddannelse bruger al tiden eller det meste af tiden paa at undervise i specifikke programmerings sprog og/eller frameworks, saa boer de overflyttes til datamatiker eller gymnasiets IT kurser.

Paa en kandidat uddannelse boer du forvente teori paa et rimeligt hoejt niveau. Sandsynligheden for at du for lov til at bruge 2 aar paa at studere teori paa en arbejdsplads er lig nul.

Jeg kan ikke garantere noget omkring ITU's kandidat uddannelser. Jeg er lettere skeptisk overfor niveauet da de saavidt jeg ved tager alle bachelorer ikke kun dem med en relevant bachelor.

En master er tiltaenkt at vaere lidt mere praktisk.
Avatar billede Slettet bruger
01. december 2009 - 20:02 #2
En master og en kandidat er principielt det samme. Master er blot et nyere amerikansk ord, hvor kandidat vist originalt, så vidt jeg er orienteret, stammer fra tysk. I Danmark er vi ved at gå over til det engelske system med mastere, i stedet for kandidater, og samtidig bliver doktorgraden udfaset, så den højeste formelle akademiske grad bliver ph.d.'en
Avatar billede arne_v Ekspert
01. december 2009 - 20:10 #3
MSc (Master of Science) + MA (Master of Arts) er de engelske navne for en traditionel dansk kandidat uddannelse.

Master of <specifikt fag> er som regel en uddannelse for folk som har et job indenfor omraadet - som ganske vist principielt burde vaere paa samme niveau.
Avatar billede Slettet bruger
01. december 2009 - 20:17 #4
Tak for jeres svar.

Lad mig uddybe mht. til det teoretiske niveau:
Kan jeg på en kandidat forvente at teori, som jeg ikke vil lære per-need på en arbejdsplads eller via kurser?

Jeg er lidt skeptisk over for kandidaten, fordi jeg ved at kikke på kursusoversigten (http://www1.itu.dk/graphics/ITU-library/Internet/Billeder/Diverse/SDT_Spring_Autumn.pdf) ikke får en WOW-oplevelse - det ligner noget, jeg har allerede er blevet undervist.

/1
Avatar billede arne_v Ekspert
01. december 2009 - 20:30 #5
Der er forskelle paa arbejdspladser.

Men du skal ikke forvente ret mange arbejdspladser som:
- tillader dig at bruge mange hundrede timer paa teori
- har andre ansatte som baade har den faglige ballast (doktor niveau) *og* tid til at guide dig

----

Den moerkegraa blok ser ganske rigtigt meget introducerende ud.

Men hvsi det er en af de uddannelser som optager bachelorer i historie, filosofi etc., saa er det jo nok svaert at undgaa.
Avatar billede Slettet bruger
01. december 2009 - 20:42 #6
Til ITUs forsvar, skal jeg nævne at første side i kursusoversigten er deres "Technology Development" linje, som er for alle Bachelors, mens anden side er for it Bachelors. Men desværre stadig ingen WOW-oplevelser herfra :)
Avatar billede arne_v Ekspert
01. december 2009 - 20:51 #7
Hvad ville give dig wow?

MDD, software engineering, AI, algoritme design er vel meget relevant emner.
Avatar billede bufferzone Praktikant
01. december 2009 - 21:12 #8
En master og en kandidat er ikke helt det samme. Der er både forskel på niveauet og på hvordan de er tiltænkt i hvert tilfælde i danmark

En kandidat er en universitetsuddannelse der er tiltænkt taget i forlængelse af en bachlor. En masters er en universitets agtig uddannelse der er tiltænkt taget efter nogle års erhvervsarbejde og erfaring

Niveau forskellen kommer hvis du ser hvor mange ECTS-points (ECTS står for European Credit Transfer System) de forskellige grader kræver. Uden at være helt sikker mener jeg at en masters kræver 90 hvor en kandidat kræver 130, men jeg er som sagt ikke helt sikker
Avatar billede Slettet bruger
01. december 2009 - 21:14 #9
De er i høj grad relevante - men de emner, har jeg i større eller mindre grad allerede beskæftiget mig i min bachelor.
At jeg allerede har beskæftiget mig med dem, gør selvfølgelig ikke, at mine evner inden for dem er fuldt udviklet - men det er dér jeg mener, jeg med praktisk erfaring på en arbejdsplads har bedre muligheder for at udvikle dem.

Mit grundspørgsmål er vel egentlig, om jeg vil lære noget der vil revolutionere mit fremtidige arbejde, eller om jeg (bare) vil putte nogle ekstra teknologier i min rygsæk, som jeg potentielt aldrig vil få brug for.
Avatar billede crazysnap Seniormester
01. december 2009 - 21:26 #10
Jeg er selv uddannet civilingeniør på informatik-linjen, som det hed nogen år tilbage. Jeg er utrolig glad for mit valg af kandidat da de sidste to år på studiet, faktisk var de sjoveste og mest interessante. Jeg specialiserede mig indenfor computergrafik og fik dermed indsigt i hardcore algoritmer og slugt en masse teori. For at kunne lave 3D-Engines skal man have en grundviden (teori) indenfor mekanik, fysik, hardware (grafikkort og tilhørende API'er) og algoritmeoptimering, hvilket ikke er noget du lige læser dig til på en ny arbejdsplads.

Hvis jeg var dig ville jeg gøre op med mig selv hvilke områder der virkelig var interessante. Hvis det kun handler om at komme ud og udvikle og blive bedre til kode, ville jeg ikke læse videre. Den hurtigste og bedste måde at opnå dette på, er uden tvivl at komme ud på arbejdsmarkedet (min vurdering).
Er der derimod områder som virkelig er interessante for dig og som potentielt indeholder en bred vifte teori, ville jeg søge efter kurser indenfor området og læse videre. Man skal jo altid afprøve eller implementere teorien ved kodning, så hvis du har disse interesse-områder slår du to fluer med et smæk. Du bliver bedre til at kode samtidig med du kommer i dybden med teorien.

Lige en warning:
Jeg har selv taget et par kurser på ITU mens jeg studerede og jeg må nok indrømme jeg var skuffet over niveauet i forhold til DTU. Det var nærmest en badeferie sammenlignet med de kurser jeg havde haft forinden, så jeg ville passe meget på med hvad jeg valgte hvis jeg var dig (jeg kan dog have været uheldig med mine valg af kurser). Jeg kunne ihvertfald ligeså godt have brugt de timer på mit studiejob og dermed sparet de point. Det skal dertil siges at dette var nogen år siden, så niveauet kan have ændret sig.

Om ikke andet, jeg håber du træffer den rette beslutning!
Avatar billede arne_v Ekspert
02. december 2009 - 15:39 #11
En kandidat uddannelse er en uddannelse i en videnskab. Den skal ikke undervise i det samme som man laerer i forbindelse med arbejde. I de fleste tilfaelde goer den heller ikke. Der er ingen eller ihvertfald meget faa virksomheder som giver medarbejderne mulighed for at studere teori paa et hoejt niveau. Der er ikke ro maader at laere det samme paa. Det er to forskellige ting at laere.

Og givet at:
- du efter en kandidat uddannelse med naesten 100% sandsynlighed faar et arbejde og laerer "haandvaerket"
- du hvis du dropper kandidat uddannelse har taet paa 0% sandsynlighed for at laere den teori der ligge ri kandidat uddannelse
saa synes jeg at valget er ret oplagt.
Avatar billede arne_v Ekspert
03. december 2009 - 15:46 #12
Avatar billede Slettet bruger
06. december 2009 - 13:49 #13
Kan vi lukke?
Avatar billede Slettet bruger
09. december 2009 - 19:12 #14
Ja :) Undskyld forsinkelsen.

Jeg takker for at give mig noget mere indsigt - Jeg skal undersøge hvad andre uddannelsessteder kan tilbyde (ITU lader til at være gå på kompromis med niveauet i forhold til at tage alle ind).

Hvis i alle vil smide et svar, får i jeres velfortjente points.

/1
Avatar billede arne_v Ekspert
09. december 2009 - 19:18 #15
svar
Avatar billede Slettet bruger
09. december 2009 - 21:50 #16
Her kommer et svar fra mig.
Avatar billede crazysnap Seniormester
10. december 2009 - 12:24 #17
Samler ikke på point, ellers tak. :)
Avatar billede Slettet bruger
14. december 2009 - 20:18 #18
Bufferzone?
Avatar billede bufferzone Praktikant
27. december 2009 - 14:25 #19
Ok hvis du synes
Avatar billede Slettet bruger
27. december 2009 - 15:55 #20
Tak for hjælpen.

/1
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester