Avatar billede _psyduck_ Nybegynder
29. juni 2009 - 09:04 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Scriptning af programmer til automatisk start i kompability mode?

Hej,

Jeg er ved at lege lidt med Windows 7, og i den forbindelse har jeg fundet nogle få udvalgte gamle programmer, (underforstået, gammelt skrammel), som ikke kan køre i Windows 7.

Eftersom der er tale om fag-specifikke programmer som brugerne - desværre - stadigvæk bruger og som de forsat skal bruge i Windows 7, så har jeg været ved at ændre på kompability moden til XP SP3 for disse programmer i Windows 7, og så virker de.

Mit problem er nu at disse programmer skal kunne bruges på ca. 4-500 maskiner, så jeg skal have fundet en måde hvorpå jeg automatisk kan indstille kompability-moden for disse programmer, sådan at brugeren ikke selv skal ændre på kompability-moden for at kunne bruge programmet.

Og Windows XP moden i Windows 7 er ikke en mulighed, eftersom jeg så skal til at vedligeholde og supportere 2 OS'er, jeg vil gerne have alt til at køre i Windows 7.

Nogen forslag til hvordan dette kan scriptes eller på anden måde laves?
Avatar billede _psyduck_ Nybegynder
29. juni 2009 - 09:06 #1
Med venlig hilsen
_psyduck_
Avatar billede _psyduck_ Nybegynder
31. august 2009 - 11:59 #2
Hej,

Jeg tror at jeg har fundet et svar:

Hvis man i Windows 7 har et program som ikke kan køres på almindelig vis efter endt installation, og hvor det er nødvendigt at ændre på kompatibilitets-moden for programmet, så kan ændre kompatibilitets-moden for programmet under egenskaber for programfilen.exe => Kompatibilitet => sætte flueben i "Kør dette program i kompatibilitetstilstand for: Windows XP (Service Pack 3).

Når dette er gjort, så kan man efterfølgende gå ind i registeringsdatabasen og kopiere de valgte indstillinger.

(Nedenfor har jeg ændret på en programfil, med navnet Proka.exe, som er installeret under c:\program files\Nirass\Proka\)

Denne registreringsdatabase nøgle kan efterfølgende distribueres til alle computere hvor brugerne har behov for at køre dette program i Windows 7, men hvor programmet ikke er kompatibel i Windows 7.

Ligeledes kan alle satte indstillinger under fanebladet kompatibilitet direkte kopieres fra nedenstående placering.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers]
"C:\\Program Files\\Niras\\PROKA\\proka.exe"="WINXPSP3"
"C:\\Appl\\Debbrev\\DebitorBrev.exe"="WINXPSP3"


Med venlig hilsen
_Psyduck_
Avatar billede _psyduck_ Nybegynder
31. august 2009 - 12:02 #3
Og linjen ""C:\\Appl\\Debbrev\\DebitorBrev.exe"="WINXPSP3"" stammer selvfølgelig fra et andet program hvor jeg har gjort det samme ved, og har ikke noget at gøre med Proka-programmet.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester