Avatar billede jeffe Nybegynder
05. september 2008 - 00:18 Der er 1 kommentar

m2ts komprimering

Jeg har et Sony HDR-SR10 HD-videokamera. Det lagrer som så mange andre kameraer i m2ts-filer. Så vidt jeg ved, kaldes det også AVCHD. Disse filer har jeg læst, skulle kunne komprimeres lossless (det skal helst være lossless) med f.eks. huffyuv.
Output-filen er sådan set ligegyldigt. De skal afvikles i en Popcorn Hour 100A og den sluger det meste inkl. m2ts, mts og mkv.
Hvilket program er godt til at komprimere/konvertere m2ts-filerne om lossless? - Huffyuv-beskrivelsen nævner, at man kan komprimere lossless med op til 50% mindre filer. Bare de kunne blive mindre, ville det være dejligt.

Alle de programmer jeg har fundet har jeg ikke kunnet få til at virke ordentligt med et lossless-codec. Hjælp ønskes. På forhånd tak!
Avatar billede milter Ekspert
05. september 2008 - 22:45 #1
Så vidt jeg ved, er AVCHD et komprimeringsformat i sig selv, dvs. dine optagelser er allerede komprimerede, og hvis jeg forstår AVCHD-formatet korrekt, skal du lede efter et program, som kan komprimere dem endnu mere med AVCHD-codecet.

Igen, som jeg læser dit spørgsmål, så leder du efter et program, som kan komprimere et allerede komprimeret signal uden at miste kvalitet. Det svarer lidt til at skulle komprimere en lydfil fra .wav til f.eks. .ape og derefter komprimere .ape-filen endnu en gang uden at miste data.

Jeg tror ikke, det kan lade sig gøre uden at miste noget af kvaliteten. Så vidt jeg ved, kan du variere kompressionen i H264, altså måske komprimere det mere end det allerede er. Lidt lige som du kan variere bitrate i MP3 f.eks.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester