Avatar billede eksplayer Nybegynder
12. februar 2008 - 10:40 Der er 1 kommentar og
3 løsninger

SEO H1 med eller uden img foran?

Jeg vil gerne tilføje et lille billede foran mine H1'ere for at spice dem lidt op. Men går det ud over SEO?

Koden ser sådan ud med et billde foran:
<h1><img src="images/analyse.gif" alt="analyse">Analyse</h1>

Koden uden billed foran:
<h1>Analyse</h1>
Avatar billede bufferzone Praktikant
12. februar 2008 - 10:59 #1
Jeg vil ikke forvente at det har nogen mærkbar effekt, hverken positiv eller negativ.

Det gver dig jo en ekstra mulighed foro at tydeliggøre dit valgte søgeord og jeg kan ikke se at søgemaskinerne skulle kunne have noget  mod det
Avatar billede madx Nybegynder
12. februar 2008 - 11:07 #2
Udover det buffer nævner vil jeg foreslå dig at prøve et par steder inden du vælter det udover hele sitet, så har du maks sikkerhed....

Vend gerne retur med din erfaring :-)
Avatar billede tue_skaarup Nybegynder
12. februar 2008 - 11:55 #3
Jeg vil anbefale dig at holde <img> taggen udenfor <h1> taggen.

Dels synes jeg det er noget rod at blande de to sammen rent kodemæssigt, dels risikerer du at søgemaskinerne - nu eller senere - ikke bryder sig om noget, der kunne ligne et forsøg på at fylde mere indhold i <h1> taggen. Det gælder særligt når du sætter ALT attribut på din <img>, hvilket du bør gøre under alle omstændigheder.

For et par år siden havde jeg en website med præcis samme <img> og <h1> kombination som i dit eksempel. Jeg havde ingen oplevelse af at blive "straffet", og da jeg lavede det om, heller ingen mærkbar forandring. Nu var det jo ikke et kontrolleret forsøg og 20 andre ting blev ændret ved samme lejlighed, så konklusionen er ikke rigtig brugbar.

Alligevel er min anbefaling at fjerne <img> tagget fra <h1> tagget. Du kan udemærket sætte dit <img> tag udenfor <h1> med en passende DIV.
Avatar billede eksplayer Nybegynder
12. februar 2008 - 21:23 #4
Tak for jeres svar, det er nogle af de samme tanker jeg har haft inden jeg postede indlægget.

Grunden til at jeg spørger er fordi at siden jeg leger lidt med opdateres gennem et cms og dette er en nem måde at lave de enkelte overskrifter lidt mere spændende. Nok skal siden være seo-venlig men den skal også være effektiv og hurtig at arbejde med i det daglige og derfor overvejer jeg kraftigt at bruge denne løsning.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester