Avatar billede havegrillen Nybegynder
16. januar 2007 - 09:50

Vlan konfiguering af 2 switches

Hej, jeg har 2 intelligente switche som kan køre VLANs og jeg har fundet ud af der køre intet Trunk imellem de her 2 switche. De er stackable switches er sat op sådan at en er master og den anden er slave.

simpelt ser det sådan her ud, backbone er dog den samme uden den er tagged.

1.1 1.2 1.3 1.4 (switch1)
|  |  |  |
|  |  |  |
1.1 1.2 1.3 1.4 (switch2)

alt information der kommer ud på de her porte er untagged, uden VLAN ID's osv. Jeg kan sætte min PC på en port i switch2 og pinge maskinen på den tilsvarende port i switch1.

På port 1.1 og port 1.2 sidder der 2 computere som er korrekt konfigureret til at kunne sidde på et netværk.

Problemet er når jeg slutter begge porte til mit netværk i den anden ende(switch2) så går begge linier ned, dog kan de køre seperat på hvert sit netværk uden problemer. Men lige så snart jeg sætter dem på det samme netværk skal jeg hen og resette hver port for at få hul igennem igen. Hvis jeg forbinder disse 2 porte sammen så går det også ned, hvor man skulle tro at de kunne pinge hinanden, og køre som var de på netværket.

Er dette fordi jeg intet trunk køre imellem switchene at de ikke kan finde ud af hvilket VLAN ID at den angivne port har og så går de ned fordi switchen ikke kan få sendt informationen det rigtige sted hen på backbonen?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester