24. juni 2006 - 21:43Der er
6 kommentarer og 2 løsninger
Flydende eller strøer gulv?
Meget offtopic - men det kunne jo tænkes, andre af jer har stået i samme situation:
Vi er så småt i gang med et større tilbygningsprojekt. Vi skal have nyt gulv i hele underetagen. Det eksisterende - der skal skiftes - er plankegulv på strøere. Nu hvor vi skal have lagt nyt, dukker spørgsmålet op. Skal vi vælge et flydende gulv på pladeunderlag, eller eller skal vi igen vælge gulv på strøere?
Vi skal have isoleret både det gamle og det nye gulv. Der er ingen forskel der. Det skal være plankegulv. Der skal ikke være gulvvarme.
Hvad skal vi vælge og hvorfor? - Hvad er fordele og ulemper?
Jeg forstår det lidt således, og jeg kan tage helt fejl.
Et gulv på strøer er den gammeldags måde at gøre det på, eller du kalde den den håndværksmæssige måde at gøre det. Ligger du et kvalitets gulv f.eks. med masivt træ eller laver du et gulv der skal ligne st skipsdæk, så er det strøen.
Laver du et moderne laminatgulv som gør-det-selv mand så er det som jeg ser det et flydende gulv.
Jeg opfatter det flydende gulv som lettere at gå til end gulv på strøer.
Når du nu har pladsen til strøer, mener jeg det ville være en katastrofe hvis du lægger flydende gulv i stedet. Flydende gulve anvendes for at sparre penge på totaludgiften for gulvet, og ved renovering af eksisterende gulv, hvor der ikke er plads til strøer.
Et gulv på strøer vil holde sig flot i mange år, hvorimod flydende gulve ikke har den samme stamina. Selv har jeg et flydende gulv med 24 mm bøgeparket, og det er jeg meget ked af. Det skulle være lagt på strøer, med det glemte murerne, og de undrede sig godt nok over, at der skulle 20 - 25 cm slidlag på, men det gjorde de. Efter ganske få år begyndte parket-enderne at gå fra hinanden, og de enkelte planker ligger og vipper i forhold til hinanden. det giver revner mellem de enkelte planker, og serr ikke kønt ud. Jeg overvejer faktisk at fjerne gulvet, og fjerne slidlaget, sp der kan blive plads til støer.
Så er der tale om masivt trægulv, så vil strøer være langt at foretrække.
Normalt er strøer et massivt "brædt" som med tiden vil begynde at knirke, den type som ikke knirker er "laminat" dvs at der er ca. 12-15 lag træ som er sat sammen. så det ikke giver sig på samme måde som alm. træ. og begynder ikke at knirke.
Du kan lægge strimler af fibertex oven på strøerne, så det kommer mellem strø og gulvet. Det forhindre at gulvet knirker.
Det er også umådelig vigtigt af du overholder lægggeafstanden for gulvbrædderne. Jeg har set et gulv rejse sig 10 centimeter pga. at brædderne var banket meget hårdt sammen i forbindelse med lægningen, og dermed fyldte 10 brædder mindre end foreskrevet. Det er ikke noget kønt syn, og man skal have fat i rundsaven for at skære et spor ud af gulvet, ellers risikerer man at gulvet flytter væggene.
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.