Her er en kort forklaring:
WiMAX står for Worldwide Interoperability for Microwave Access og ses af nogen som den næste store ting inden for trådløs kommunikation. Teknologier til kommunikation i mikrobølgespektret (10-66 GHz for WiMAX) har været tilgængelige i en del år, men manglende standardisering har resulteret i en del fallerede projekter. Sonofon havde f.eks. for nogle år siden en Fixed Wireless Access løsning, men tabte en masse penge på det udstyret og installationen var for dyrt.
Dette rettes der nu op på med WiMAX og 802.16 standarderne. En række store firmaer såsom Intel, Siemens, Alcatel og mange andre slutter op om WiMAX og meget tyder på at WiMAX bliver det næste store indenfor trådløs kommunikation.
WiMAX opererer fra 10 til 66 GHz med en rækkevidde op til 50 km og en båndbredde på op til 70 Mbps.
I første omgang er det meningen at WiMAX skal bruges til at levere Internet til brugere der ikke har adgang til en bredbåndsforbindelse igennem f.eks. telefonnettet eller kabeltvnettet. Sendere placeres rundt omkring i landskabet og i hver husstand monteres en modtagerboks der tilsluttes ens lokalnet. Med denne løsning bliver man således fri for at grave kilometervis af kabler ned. Specielt i områder hvor der ikke findes en eksisterende kabelinfrastruktur, som f.eks. i flere ulande, er dette relevant.
WiMAX kan også bruges til at gøre det billigt at forbinde WiFi hotspots i byer. Hvert hotspot skal hermed kun have en strømforbindelse, en WiMAX radio og en almindelig WiFi radio. Igen er installationen betydeligt billigere end det kablede alternativ. En enkelt mast vil f.eks. kunne give internetforbindelse til hotspots i en hel by.
Et tredje scenarie som ligger lidt ude i fremtiden er at opnå direkte WiMAX forbindelse til mobile enheder som f.eks. PDA’er og laptops. Chipgiganten Intel satser f.eks. at levere WiMAX/WiFi chips i 2006/2007 til mobile enheder. Det at alle lige pludselig har mulighed for at komme på nettet lige gyldigt hvor de er, udvider mulighederne for pervasive computing drastisk.
Citat fra en artikel
http://www.telemetro.dk hos og de levere også løsningen og har rent faktisk referencer.