Avatar billede keysersoze Ekspert
12. juli 2005 - 12:58 Der er 18 kommentarer og
1 løsning

is (opskrift)

Efter ferie i både Italien og Tunesien (hvor de har lært lidt af italienerne) har min kæreste og jeg forelskes hos i italiensk is - og det kunne selvfølgelig være sjauw at prøve at lave sådan noget selv... problemet er bare at finde en opskrift.

For dem der måske ikke ved det så har italiensk is en konsistens lidt a la softice bare lidt mere fast - dvs man kan stå og "ælte" med det før det øses op selvom det kommer direkte fra frost, og så findes de i 1 millard smagsvarianter hvor næsten hver forretning har hver deres speciale.

Ingen forretning vil ud med opskriften - primært fordi de har hver deres specielle måde at lave isen på - og så har jeg kigget lidt på nettet men uden det store held. Jeg har selvfølgelig fundet noget men opskrifterne er meget meget forskellige fra hinanden og jeg har ikke lyst til at prøve 17 opskrifter og få dårlig mave før den endelige opskrift er fundet. De ting vi trods alt har prøvet giver en kedelig og hård is næsten ligesom man lavede i folkeskolen :(

Derfor ville jeg lige høre om der var nogle der har nogle gode fif???

Specielt prøvede vi i Tunesien en tyggegummi-is som var helt super så den smag vil jeg også gerne høre noget om hvis der er nogle der har råd der.
Avatar billede trekkies Juniormester
12. juli 2005 - 13:02 #1
Gå ind på denne side:
http://www.dk-kogebogen.dk/

Klik på linket "Opskrifter" ude til venstre, ved siden af hvor at der står "Søg på navn"
kan I skrive "italiensk is" og klik på søg knappen, så kommer der 11 opskrifter.

Denne side kan finde mange opskrifter.
Avatar billede trekkies Juniormester
12. juli 2005 - 13:05 #2
I kan også søge under forskellige lande, det gøres ved at klikke på "Opskrifter" ude til venstre, kør ned på siden, og find linket "Land", så kan I finde det land som I vil finde opskrifter fra.
Avatar billede keysersoze Ekspert
12. juli 2005 - 14:15 #3
siden var også en af dem jeg fandt i min søgning så jeg har den bookmarked - men du har ikke erfaringer med deres italienske is derinde vel?
Avatar billede trekkies Juniormester
12. juli 2005 - 14:19 #4
Nej, det har jeg ikke.
Men jeg har prøvet mange af de andre opskrifeter derinde, f.eks. pitabrød, vanielle is, og retter fra, grækenland, tyrkiet, italien og andre sydlandske retter, og det har altid smagt skønt :)
Avatar billede edvardj Novice
13. juli 2005 - 17:46 #5
Avatar billede edvardj Novice
13. juli 2005 - 17:47 #6
det var et svar :-)
Avatar billede keysersoze Ekspert
24. juli 2005 - 21:35 #7
edvardj >> google er altså lidt for let at svare så det bliver afvist med det samme.

trekkies >> har lige holdt en uges ferie hvor jeg har prøvet en del opskrifter - deriblandt dem fra den side du også henviser til... men desværre kom jeg end ikke tæt på noget virkelig brugbart :(

Det var selvfølgelig ikke helt håbløst trods alt - men den vi fandt som var god krævede en is-maskine for (måske) at få det sidste og sådan en kræver at den ligger minimum 24 timer i fryseren før den tages i brug og det har vi desværre ikke plads til :(
Avatar billede keysersoze Ekspert
13. januar 2006 - 11:21 #8
vil der være de vilde protester hvis jeg lukker og beholder point? Selvom jeg har ledt og ledt or prøvet og prøvet er jeg ikke kommet nærmere noget brugbart... så indtil videre er det blevet skildpadde-isen nede fra tanken.
Avatar billede themom Nybegynder
13. januar 2006 - 11:47 #9
Bare lige et fif jeg så i et program om hvordan de laver original is i bla. Italien.Du finder en STOR skål fylder den med knust is og en masse salt, deri stiller du en mindre skål hvori du rører isen, den fryser ind med det samme, da saltet får temperaturen til at falde megahurtugt.
Avatar billede themom Nybegynder
13. januar 2006 - 11:47 #10
skulle være megahurtigt :)
Avatar billede keysersoze Ekspert
14. september 2006 - 12:08 #11
themom >> undskyld den sene feedback - havde helt glemt dette spørgsmål. Har ikke forsøgt dit forslag da vi egentlig mere eller mindre har opgivet is-eventyret. Smag osv har vi haft rimelig succes med, men at få den der specielle nærmest softice-lignende konsistent er været os helt umulig og det var egentlig det projektet gik ud på - alt vi får er den almindelige og lidt kedelig is-konsistens som købte man is i supermarkedet.

Forslaget skal da prøves - og lægger du et svar får du lidt point.
Avatar billede themom Nybegynder
14. september 2006 - 12:15 #12
Havder da selv glemet det :),men behøver ingen point,tag du dem selv,men kan fortælle jeg prøvede det af,og det er nu fast standard herhjemme
Avatar billede keysersoze Ekspert
14. september 2006 - 18:54 #13
men det blev stadig is is og ikke softice is right?
Avatar billede themom Nybegynder
14. september 2006 - 19:47 #14
Det bliver fastere og fastere i konsistensen jo længere tid du rører,men den der cremede,bløde luftighed holder sig...uuhhhmmm,får sq næsten lyst til det..igen igen :)
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
12. marts 2012 - 10:28 #15
Jeg ved godt det er en gammel tråd, men jeg har lige et par input til en god opskrift på is, hvis andre google denne side frem. Jeg har længe eksperimenteret med at lave en hjemmelavet is og har brugt originale italienske is-opskrifter, men har ofte endt ud med noget, der lignede tø-sne, som slet ikke var besværet værd.

Efter mine eksperimenter tvivler jeg på man kan lave en cremet og blød is baseret på mælk, æg og sukker alene. Der skal noget til at binde væsken til fedtet og ved at kigge på ingredienserne på forskellige isprodukter, så kom jeg frem til at der bruges noget, der hedder Cremodan. Og det gjorde netop at isen nu hang sammen, at den var cremet og at den smeltede som en homogen masse og ikke bare lignede en isklump med tynd mælk omkring. Hvis man putter meget Cremodan i isen, så bliver det mere tyggegummi-agtig i konsistensen.

I kan se min opskrift på god, hjemmelavet is her:
http://www.erdusulten.dk/is/opskrift/54

God fornøjelse med den! :-)
Avatar billede keysersoze Ekspert
12. marts 2012 - 13:15 #16
Det lyder slet ikke uinteressant - det skal i hvert fald prøves! Hvad har du af erfaringer med opskriften i forhold til de billige ismaskiner hvor der ikke er kompressor i men altså kun en fryseskål? Synes generelt at massen har svært ved for alvor at blive frost-kold.
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
12. marts 2012 - 13:26 #17
Helt enig desværre. Når jeg laver is så bliver der ca. 900 ml og det kan en almindelig 'passiv' ismaskine godt køle ned, hvis isen skal spises med det samme og man godt kan lide den gode, cremede is. Ellers køler jeg den så meget ned den kan i ismaskinen og putter resten i fryseren. Det bliver også helt okay når man tager den ud 10 minutter før servering senere.

Jeg vil rigtig, rigtig gerne have en ismaskine med kompressor, men det er alligevel mindst 2500 kr og det kan man godt nok købe meget lækkert is for, så indtil videre bruger vi en almindelig ismaskine med et passivt køleelement.

Ovenstående opskrift bruger i øvrigt pasteuriserede æg, så man kan nøjes med at drøne ingredienserne sammen og hælde det i ismaskinen. Det gør altså en stor forskel (især når man har børn) at man ikke først skal ramme en præcis temperatur og derefter vente på at ismassen køler næsten 80 grader ned før man kan hælde den i ismaskinen...
Avatar billede keysersoze Ekspert
12. marts 2012 - 13:43 #18
jeg er på den forkerte side af 30 og synes at de 80 minutter du angiver i opskriften lyder som lang tid ;)
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
12. marts 2012 - 13:50 #19
Haha!! Det er jeg skam også! :-)) Men, det tager ingen tid at drøne ismassen sammen - det, der tager tid er at køle isen ned til under frysepunktet.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester