Avatar billede hanmo Nybegynder
08. december 2004 - 17:59

Problem med RAID 1

Hej!

Jeg har en lille server kørende, med en Promise Fasttrak S150 SX4 RAID kontroller i. På den har jeg sat to RAID 1 arrays op.
Det har kørt fint længe, men nu har jeg imidlertid fået problemer med det ene.
Disk 1 røg af en eller anden grund ud af array 1 for nogle dage siden og stod som free disk. I går satte jeg den så til at rebuilde array'et. Det så også fint ud til at starte med. Men der må være gået noget galt med array'et imens. Serveren var i hvert fald gået ned.
Da jeg startede den, kunne jeg se i RAID kontrollerens BIOS, at disk 1 der var ved at rebuilde stadig sad på på array'et, mens  disk 2 stod som manglende/defekt. Disk 2 stod dog som free disk under disk assignments.
Spørgsmålet er nu, hvordan jeg får mit array op at kører igen uden at miste data. Det er jo ikke fordi diskene er defekte.
Kan jeg slette array'et og lave et nyt med de to diske, uden at miste data? Vil disk 1 i så fald fortsætte sin rebuild fra disk 2?
Alternativt, hvis det ikke kan lade sig gøre, kan jeg så lave et JBOD med disk 2 og hive data ud, hvis data ryger når jeg laver et nyt array?
Vil jeg kunne tilslutte disk 2 til en anden computer og hive data ud på den måde, hvis jeg ikke kan lave et nyt array og bevare data?
Jeg håber der er nogle der kan hjælpe.
På forhånd tak!
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester