Avatar billede mcsmackya Nybegynder
14. august 2004 - 14:40 Der er 2 kommentarer og
2 løsninger

Formatering af harddisk med windows 98

Hejsa
Jeg er ved at skulle formatere en pc med windows 98, og er i tvivl om fremgangsmåden er den samme som hvis man har XP? Er der evt. nogen der vil beskrive den præcise fremgangsmåde for mig?
Jeg har prøvet at læse andre spørgsmål/svar, men føler mig ikke sikker i min sag.
Avatar billede arkain_ Nybegynder
14. august 2004 - 15:02 #1
Du starter med at lave en opstarts diskette når du er inde i windows, derefter genstarter du computeren og booter på disketten, hvis du vil lave flere partitioner skriver du starter du fdisk (ligger på opstarts disketten) ellers skriver du bare format c:, og lader den formatere. når en er færdig, finder du windows cden med "cd d:\"  (hvor "d" er dit cdrom-drevs bokstav) her efter skriver du install (det kan godt være det er setup), og så bare følge installations guiden..
held og lykke
-- Arkain
Avatar billede mcsmackya Nybegynder
14. august 2004 - 16:25 #2
Ok men hvordan laver jeg den opstarts-diskette? Og hvad hvis jeg gerne vi have Xp installeret bagefter?
14. august 2004 - 17:16 #3
Hvis du efterfølgende vil installere WindowsXP, er den letteste fremgangsmåde, at boote på XP-CD'en, og i forbindelse med installationen vælge at formatere drevet.
Avatar billede arkain_ Nybegynder
14. august 2004 - 23:25 #4
Jeg forstår ikke.. vi du både have win98 og winxp??
i win98 kan du lave en boot-disk ved at trykke på kontrolpanel->tilføj og fjern programmer->og så skulle der gerne stå noget med at lave en start diskette (det er en del år siden jeg har brugt win98 så det ligger godt gemt væk i min hukommelse).
eller højreklik på A:\ drevet og så formatèr og så markér "opret en MS-DOS startdiskette".
endelig kan man også downloade boot-disks fra nettet. kig på google.dk
når/hvis du skal installere winxp så skal du bare putte cden i drevet. og vælge at boote fra cd-drevet istedet for HDen. det kan gøres i BIOSen.
håber det her hjælper dig en smule..
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester