Jeg går ud fra at du mener
www.metamaten.dk. Det er mig der har udviklet denne service. Når du skriver, at Metamaten ikke har nogen virkning, er det en sandhed med modifikationer:
> når jeg f.ex søger med google eller kvasir,
> findes der ikke noget udfra hvad tag\'sne indeholder
Ikke alle søgemaskiner understøtter metadata. Kvasir er et katalog, hvor journalister, bibliotekarer og lignende katalogiserer din hjemmeside. Her indsamles siderne ikke maskinelt, og metadataene bruges kun sjældent. Google benytter sig heller ikke af metadata (kun \"title\"), da de har valgt at søge i hele dokumentet, som det fremtræder for brugeren.
Metadata og metatags skal ikke kun ses som et middel til at komme til tops i søgemaskiner. Hertil skal der også en del andre tricks til, faktisk et meget stort kendskab til hver enkelt søgemaskine. Det kan du læse meget mere om på
www.joyzone.dkMetadata bruger du, hvis du vil overholde Statens Informations anbefalinger om at knytte information til dine websider, så de er forberedt på de søgemaskiner, der måtte benytte sig af dataene. Her kan f.eks. nævnes BibHit, der er et nyt projekt, der benytter sig af en lang række metatags (15 forskellige Dublin Core-tags.)
Metatags kan desuden benyttes til en intern site-søgemaskine, hvor man gerne vil kunne søge på emneord, forfatter, dato etc.
Metatags er altså ingen garanti for at komme højt op i søgemaskinerne (det virker heller ikke logisk for mig at metadata på magisk vis skulle løfte alle sider op på plads 1). Men når det er sagt, så skader metadata ikke, derimod er det et seriøst element af websider, som man bør overveje at tage med, hvis man vil overholde anbefalinger fra f.eks. Statens Information og flere og flere opblomstrende søgemaskiner og initiativer.
Desuden kan man bruge metatags til at forhindre caching af sider, lave redirects og andre finurligheder. Alt dette kan du bruge Metamaten til.
Jeg håber det er svar nok.
Med venlig hilsen
Jens Hofman Hansen
www.metamaten.dk