02. januar 2004 - 19:44Der er
20 kommentarer og 1 løsning
Litteraturanbefaling vedr. webprogrammering
Kan nogen anbefale litteratur som kan give mig en grundig introduktion til website programmering. Gerne bøger med fokus på arkitektur, mønstre, samt udviklingsplatforme og teknologier.
Jeg er rutineret OO-designer og programmør og kender teorien ganske godt - jeg har blot hidtil veget uden om HTML og hjemmesider - nu ønsker jeg at gå til biddet...
Hvis jeg nu antager at en smule Java-smag ikke skader.
:-)
[jævnfør andet spørgsmål]
De fleste bøger om videregående JSP/Servlet specielt hvis de kommer ind på web frameworks (Struts, WebWork etc.etc.) vil snakke om MVC, model 1 og model 2.
Det er min fornemmelse at der findes flere indgangsvinkler til det med 'webprogrammering' - måske afhængig af formål. Jeg formoder, at JSP og servlets a la ASP(.NET) primært retter sig mod eBusiness løsninger ? at CMS er noget andet (buggende på hvad ?) og at 'alm.' websites måske noget tredje ?? Jeg sigter i første omgang mod at kunne tilvejebringe web-interfaces til bestående systemer (programmeret i både VB og java (J2SE)) og kommende systemer. Jeg vil gerne lære 'korrekt' web site opbygning og kender iøvrigt godt MVC-mønstret - men der må være 'more to it'.
Mht. teknologier vil om muligt helst være 'neutral' et langt stykke hen ad vejen og dermed undgå at skulle vælge enten .NET eller J2EE - men er det muligt ?
Enig mht. at en teknologi skal vælges, blot håber jeg at kunne starte på neutral grund - men måske dikterer teknologierne i høj grad arkitektur og mønstre ??
Hvilke udviklingsværktøjer kan du (arne_v ;-) anbefale for JSP og servlets - og nu brænder spørgsmålet - hvad er overordnet forskellen mellem disse to ?
Kan du iøvrigt komme med konkrete litteraturbud - så får du pointene...
Principielt bør arkitektur og mønstre ikke afhænge af teknologi, men i praksis tror jeg at java verdenen er mere fokuseret på disse end alternativerne.
Hvis dit firma betaler (eller du har vundet i lotto) så kan du købe Borland JBuilder Enterpriase Edition eller IBM WebSphere Application Developer eller noget tilsvarende. De koster en 30000-50000. :-(
Alternativt kan du sagtens skrive dem i en hvilket som helst standard editor (notepad kan bruges !) - jeg er selv glad for JEdit.
Du kan få gratis compilere til at bygge med og gratis app-servere til at teste på.
Vil du gerne lære gennerelt fra bunden ? Så kan jeg anbefale Deitel & Deitels "Internet & World wide web: How to program". Den går meget i detaljer, men den gennemgår alle teknologier helt fra bunden af. Det omfatter blandt andet php, asp, jsp, servlets, perl, xml, sql samt en beskrivelse af hvordan man sætter forskellige webservere og dataabser op. Den går naturligvis ikke i dybden med de forskellige teknologier, men man får et overblik over hvilke teknologier der egner sig bedst til hvad. Ud over det kan nævnes deres dækning af JSP/ servlets er ret fyldest gørende.
Pointene må retfærdighedsvis tilfalde Arne - (send et svar Arne) - men tak for buddet 2c. Jeg er dog meget forbeholden overfor Deitel bøger. Flere 'how to...' har været skuffende - men det er nok mest et spørgsmål om stilen
Jeg forstår ikke folks holdning til Deitel og Deitel. Jeg har kun læst c++: how to program, og www: how to program. Det er begge bøger som starter helt fra bunden, og forklarer alt meget detaljeret og tydeligt, så det kan forstås af alle. Det syntes jeg ikke er en dårlig egenskab. I de få java kurser jeg har fulgt, er der sågar studerende der har købt Deitels & Deitels java grundbog, fordi de mente den var bedre end den underviseren havde sagt vi skulle købe.
Min holdning til Deitel og Deitel er nok lidt anderledes, end de eksperten brugere jeg har set snakke om dem.
Vi har vel alle forskelle former for intelligens (og ingen er bedre end andre former!) og dermed naturligt nok forskellige indlæringsstrategier - dermed har vi helt sikkert også forskellig smag mht. fagbøger, og specielt deres layout, stil, forhold mellem tekst og kode og mange andre ting. Derfor er nogle begejstret for Deitel, mens andre - deriblandt mig - er mere tilbageholdende.
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.