17. august 2003 - 17:17Der er
91 kommentarer og 2 løsninger
Beskyttelse mod virus, spyware, hackerangreb, osv.
I disse tider, hvor man skal tænke mere på IT-sikkerhed end nogensinde før, er det en god ide at komme hackere, virus, spyware, m.m. i forkøbet. Jeg vil gerne have en sikker computer, dog uden at det koster for mange computerresourcer.
Jeg har: - Dansk Windows XP Prof. med nyeste sikkerhedsopdateringer. - Antivirus: eTrust EZ Antivirus - Firewall: eTrust EZ Armor - Spyware: Spybot - Spyware: SpywareBlaster - Spyware: SpywareGuard
Mellem mig og internettet er der en Unex BR400 router med indbyget firewall.
Jeg bruger følgende programmer når jeg er på internettet: - Browser: Mozilla Firebird 0.6.1 - E-mail: Mozilla Thunderbird 0.1 - IM: Miranda IM 0.3.1 alpha
Er det nok til at beskytte en computer mod diverse trusler m.m.? Er der mere jeg bør gøre? Er der nogle programmer i kan anbefale?
Jeg ønsker ikke at køre Linux, af den gode grund at jeg ikke har Linux-erfaring, den oplevelse vil jeg gemme til jeg har en ledig ekstra-computer. Jeg ønsker ikke at få en ekstremt langsom computer, det gælder om at finde den gyldne middelvej mellem sikkerhed og frihed/funktionalitet.
Eds -> På http://www.spywarefri.dk/vaerktoj.htm#hjemmeside kan du ved Spybot læse: "Selv om Ad-aware stadig er det mest populære af de to programmer, så er Spybot måske en smule bedre til det som det hele drejer sig om: At finde spyware på computeren." :-)
Jeg ville tilføje den gratis IE-Spyad som bare med to klik lægger tusinde dårlige sider ind under klassificerede sider i din internetbrowser. Jeg synes den er guld værd. Den konflikter ikke med noget som helst, sløver ikke og fylder næsten ingenting. Opdateringen skal du vænne dig lidt til. Er lidt pudsig.
Hvis du både vil gå med livrem og seler så mangler du en trojanscanner. Der er tre gode som koster mellem 250 og 500 kr. Det er TrojanHunter, TDS-3 og Boclean. De er pengene værd. Så kan du hos Spywarefri også finde den gratis SwatIt trojanscanner, også god, men ikke på højde med de tre jeg nævner. Men du får da heuristic beskyttelse og gratis opdateringer.
Hvis man bare er lidt paranoid, opdaterer sin software ofte + konfigurer den korrekt og tænker sig grundigt om på nettet; så behøver man ikke en skov af antispyware etc. Jeg har et godt AV program + firewall, som min eneste beskyttelse, og har aldrig haft nogen problemer med snusk.
IE-Spyad findes kun til Internet Exploror, sorry havde ikke set du brugte Mozilla, som jeg iøvrigt finder rigtig god.
SpywareBlaster skal du ikke selv kører. Javacool som har lavet programmet opdaterer det løbende med alle former for dårligdomme både dårlige urls og også uaceptable cookies. Det eneste du skal gøre er en gang imellem at gå ind og se om der er kommet ny opdatering. Det kan du iøvrigt altid se på forsiden af Spywarefri. Det eneste du så skal gøre er at hente opdateringen ned og klikke på select all. Så har du valgt at sikre dig mod alt det snavs som javacool mener er snavs og jeg kan godt sige dig at han ved rigtig meget om spyware og hans SpywareBlaster ligger på tredjepladsen af spywarebekæmpende produkter efter Ad-aware og Spybot. SpywareBlaster fjerner ikke spyware men holder spyware helt ude fra din puter. Den stopper det snavs FØR det kommer ned på din puter. Kunne man så ikke nøjes med den? Nej, for Ad-aware og Spybot og SpywareBlaster har forskellige producenter og ikke den samme database. Det som slipper igennem SpywareBlaster kan så fjernes med Ad-aware eller Spybot (eller dem begge).
Perhaps -> Jeg kan bare ikke se at SpywareBlaster starter ved windows-opstart (start -> kør -> msconfig). Derfor undrer det mig hvordan den så virker :-)
squashguy> Så har du ikke en teenage-pige på 16 år, eller en kone der ikke aner hvad hun klikker sig ind på :o) Du sidder garanteret med din pc selv. Hvordan ved du at du ikke har en keelogger liggende? Dette med at tænke sig om har jeg hørt mange gange før og det er en god ting, helt sikkert. En af mine bedste venner er også it-sikkerhedsekspert. Han siger det samme som dig og har altid sagt det til alt og alle. Forleden hviskede han mig i øret: Du kom lige ned iaften. Du skal lige hjælpe med en hijackThis, men du behøver ikke at sige det til nogen, gør du vel? Squashguy har du nogensinde popups på engelsk. Squashguy tør du lægge din hijackThis? Jeg har ikke haft snavs siden 1997 men jeg "har en skov af antispyware" og hvor er jeg glad for dem. Du kan ikke sige du aldrig har haft nogen problemer med snusk. Du kender dem formentlig ikke :o) De er jo ofte slet ikke synlige. Tror du virkelig at en keylogger vil gøre sig synlig. Næ, her gælder det om at holde sig skjult. Jeg respekterer din mening, men er dybt uening med dig.
I øvrigt undrer installationen af SwatIt trojanscanner mig, det er som om den er ekstremt langsom, jeg kan slet ikke se den? Ikke andet end det der Winzip SelfExtractor-halløj...
athlon-pascal> Nej SpywareBlaster starter ikke ved windows-opstart. Det skal den heller ikke. SpywareBlaster ligger der bare hele tiden og passer på din puter. Skal lige se om jeg kan finde noget mere på det. Javacool forklarede mig den rette sammenhæng engang i en mail. Skal lige se om jeg har den stadigvæk.
Det må have specielle årsager jeg ikke er bekendt med. Aovergaard og resist fra Spywarefri har begge testet det program og de skal hakke af for alt hvad de laver og under download og installation kan jeg se at der står: Ingen problemer.
Måske kan det være serveren og du skal prøve på et andet tidspunkt. Det er dag nu i USA og der har været meget stor run på trojanscannerne her på det seneste.
Spywarefri.dk er en god side, som lidt flere internetbrugere burde kende (også dem der ikke er så tekniske, men som bare har en computer til at skrive breve og gå i banken og den slags) :-)
Da jeg installerede programmet SwatIT var det meget hurtigt installeret, og jeg havde ingen problemer overhovedet med installationen. Kender heller ikke andre som har haft problemer under selve installationen. Men efter det er installeret og når du kører en scanning, så syntes jeg til gengæld at det er meget langsomt til at scanne computeren for trojanere. Prøv at fjerne alle dine cookies og history det kan være der ligger en hel masse her som ligger og sløver din computer, for jeg går ikke ud fra at det er spyware du har inde når du er så flittig til at bruge diverse programmer.
Ja mit bud på dit problem er også at det er serveren som har for travlt lige nu. Vent et par timer og prøv så igen. Du kan måske få bedre held i morgen formiddag når USA sover sødt.
Og så vil jeg da lige sige tak for din ros af vores hjemmeside Spywarefri, det er altid dejligt at høre nogen glæde over siden. Og jeg kan kun give dig ret i at det har vist sig at der er et stort behov for at få en side på dansk, med danske ord man kunne forstå. Som Perhaps også siger, så skal du altid være velkommen i vores forum hvis der er noget i manualerne som du ikke kan få til at virke, så skal vi prøve at guide dig så godt som muligt.
aovergaard -> Den der procent-dialog, der vises inden installationen.
perhaps -> "Spywareblaster is a run once program." Det undrer det mig, for hvor er da beskyttelsen? "Det fjerner ikke spyware, men holder spyware fra døren," http://www.spywarefri.dk/vaerktoj.htm#Testet
Hvordan kan det da det? Jeg ved godt vi er ude i det tekniske, og jeg tvivler heller ikke et øjeblik på jeres og Javacools kompetence indenfor spyware-området, men jeg vil altså gerne vide hvordan den egentlig beskytter, for kun da kan jeg føle mig sikker på det område...
perhaps... jeg er så også lidt uenig med dig :) der er ikke noget som irriterer mig mere, end et hav af programmer, som skal startes op sammen med computeren (som jeg kan forestille mig du har :)
Om du ser en hijackthis log fra mig? nej... har ikke lyst til at hente programmet ned på min maskine (paranoid? måske, men jeg er clean).
jeg foretrækker at rense ud på min maskine på den gamle manuelle måde.
Perhaps -> Jeg har fået en ide: Er det lidt ligesom IE-Spyad (der dog ikke er et program, men en .reg-fil, der tilføjer lidt data til registreringsdatabasen), ændrer den bare på nogle indtillinger i de øvrige programmer? Det kan nemlig være en meget god ide, da det er de færeste almindelige mennesker der har viden til at indstille deres programmer otimalt mht. sikkerhed :-)
squashguy -> Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af ;-)
aovergaard -> Jeg vil snarere sige inden installationen... Og jeg downloadede zip-filen anden gang, hvad er det da der skal hentes inden installationen for alvor går igang?
Jeg fik en sjov ide: Genstart... det kan løse mange problemer, også dette :-) SwatIt er nu installeret :-)
Men er der nogle af jer der kender til at Spybot kan opføre sig underligt? Den åbner, men kun nede i proceslinjen. Klikker man på knappen i proceslinjen, så ser det ud som om den gendanner et vindue på 0x0 pixels!
Nu har jeg snart fået mange spørgsmål. Jeg starter med dig athlon-pascal. Jeg havde også svært ved at forstå hvorfor SpywareBlaster ikke skulle starte op sammen med windows, men det er jo blot en lang række reg.nøgler af de slemme som den gemmer i databasen og når der så dukker en af de nøgler op så står den og siger; Du må ikke kommen ind på pc'en. For nu at skrive det lidt firkantet. Det er ikke noget som starter op som et program som f.eks. har heuristisk scanning (virusscanner og trojanscanner). Det ligger der bare med alle sine data og holder øje.
squashguy> min computer starter lynhurtigt op. Husk det drejer sig om meget små programmer, nogle på bare 150 kb. Der kan være flere på en enkelt diskette. De sløver ikke på nogen måde og konflikter heller ikke. De fleste er gratis. Jeg tror ikke vi bliver enig, men det er også ok med mig. HijackThis fylder kun et 200 kb max og kan fjernes omg. igen. At du er clean er din vurdering. Du foretrækker at formatere, ja men det er da også en god idé.
og så glemte jeg alligevel noget: IE-Spyad ændrer ikke noget på andre programmer. Det er jo bare en liste over farlige URLs. Du kunne jo også lægge de godt 1000 Urls ind manuelt i klassificerede sider. Det ville jo heller ikke ændre noget på andre programmer, men nok være temmelig besværligt :o)
Perhaps -> "De fleste er gratis." Alt andet ville da også være ånsvagt... Det meste spyware kommer jo med "gratis"-programmer, så de fleste der har meget spyware må vel foretrække en formatering frem for at skulle frem med pengepungen ;-)
Det med SpywareBlaster, det var vist også det jeg gættede i mit indlæg 20:30:00 (skægt tidspunkt, iøvrigt) :-)
Godt du genstartede, det var jo lige en af de ting man godt ved altid er en god ide at gøre, men som man glemmer igen når man lige står og skal bruge det;)
Spybot, prøv at højreklik på den og sige gendan. I forlængelse til det Perhaps fortælle om gode prg.
Jeg har her lavet en lille pakkeløsning fyldt med bitte små prg. som ikke fylder meget på din computer, og som alle kører uden at de konflikter med hinanden. Alle programmerne er garanteret fri for spyware og er desuden Free prg. Du syntes sikkert, det var da frygtelig mange prg. som jeg skal installere, men det er desværre blevet sådan at det faktisk ikke mere er virus som er Internettets store problem, men i højere grad spyware, trojanere, mailware og hijacking. De prg. som jeg vil foreslå at du kan installere er følgende, som du alle kan finde på dette link: http://www.spywarefri.dk gå til værktøjer, her er de alle og på de fleste er der også en dansk manual. Hvis du installere alle disse små programmer kan du roligt surfe på Nettet uden du skal sidde og være bange for at få alt for meget skidt med ned på din computer.
Man kan hver dag på forsiden af Spywarefri se om der er nye opdateringer. Husk at opdater jævnligt.
Antivirusprg: Et godt bud her er AVG som kan rigtig meget. Indeholder en email-scanner som fungerer sammen med Outlook- og Exchange – klienter. Opdaterer virusdefinitionerne. Et andet godt bud kunne være Avast, som vi har hørt rigtig meget godt om. Derudover er det en god ting engang imellem at onlinescanne for virus. Dette kan du også gøre på spywarefri. Du bør også onlinescanne for spyware og det kan du gøre med X-Cleaner som du ligeledes kan finde på spywarefri.
SpywareGuard. Dette prg. passer på dig bare imod spyware i stedet for virus, men fungerer på samme måde. Derudover passer dette prg. også på at du ikke bliver hijacked.
Spywareblaster. Det er et lille prg. som ligger sig i registreringsdatabasen og sørger for at der ikke kommer spy på din computer.
Spybot el. Ad-aware. Spybot er nok den bedste af disse to. Det dette prg. gør er hvis du får noget spy ind på din pc som Spywareblaster ikke kender, kan den finde og fjerne dette spy.
IE-Spyad. Et lille prg. som ligger sig i registreringsdatabasen. Det ligger en mængde kendte spy Url adresser ind i klassificeret zone, således at du ikke ved et uheld kommer ind på disse grimme spysider.
Startup Monitor kunne også være rar at have installeret. Det er et lille prg. som også ligger sig i registreringsdatabasen. Det som dette prg. kan gøre for dig er, hvis der lige pludselig uden dit vidende ligger sig et prg. f.eks. en trojansk hest i din regedit, vil du blive alarmeret om at der er et prg. som vil ligge sig her, og du vil bliver spurgt om du nu også vil tillade dette.
EmtyTempFolder Dette prg. tømmer hver 5 min. alle dine cookies. Det kan også sættes til atutomatisk at tømme din History samt alle URL adresser som du har været ude på. Er god til at rydde op i alle disse adresser, cookies og history som man har liggende og fylde på computeren.
Hvis man så har enten kabelnet eller ADSL ja så ville jeg jo også varm anbefale en firewall. Det er desværre alt for nemt for en hacker at komme inde på din computer hvis du ikke har installeret en firewall. Et godt bud her kunne være Bitguard som du kan købe her: http://www.tryus.dk/start.asp Dette er kun vejledende men jeg mener dog at du som det mindste bør installere: SpywareBlaster, SpywareGuard, Spybot og IE-Spyad og så selvfølgelig et antivirusprg.
De fleste er gratis." Alt andet ville da også være ånsvagt... Det meste spyware kommer jo med "gratis"-programmer
Ja, men de der laver programmer til bekæmpelse af spyware har normalt ingen penge at gøre godt med. Javacool er en ung studerende og jeg har givet ham et lille bidrag.
Perhaps -> Det var også lidt ironisk, derfor ";-)", men jeg tror faktisk ikke der er ret mange der vil betale for den slags, desværre (på nuværende tidspunkt vil jeg faktisk helst heller ikke selv, må jeg indrømme).
http://a.area51.dk/sikkerhed/brugere <- læs denne artikel. Den belyser dit problem og løser det væsentligt mere effektivt end at bruge masser af tid på at installere en milliard programmer som du ikke har nogen idé om, hvad gør og som derfor potentielt selv er en del af problemet.
Hvorfor, det er herigennem langt de fleste virus kommer. Også derfor at det er rart med alle de små prg. som gør at man ikke behøver deaktivere Java og JavaScript
aovergaard> de "små programmer" udsætter jo så bare det uundgåelige... de gør det ikke væsentligt sikrere...
athlon-pascal> hovedbudskabet i artiklen er, at du kan installere nok så mange firewalls, antivirusprogrammer, spywaremigherogder... i sidste ende er det eneste, der _virkelig_ har en stor indflydelse at brugeren sætter sig ind i, hvad han/hun arbejder med og er klar over, hvad man gør og ikke gør. Det er foreksempel en rigtig dårlig plan at åbne en vedhæftet fil, man får i en mail fra nogen, man ikke kender. Eller hvis en person, man kender pludselig skriver på engelsk eller tysk. Antivirusprogrammer er altid 15 skridt bagefter virusprogrammørerne. Da ILOVEYOU-virusen var på sit højeste var der ikke mange antivirusprogrammer, der kunne gøre noget ved det. Bedste råd: lad være med at åbne lort, du får over email, med mindre du har en klar aftale med en person om, at han/hun skal sende dig noget.
En personlig firewall ville have hjulpet de fleste folk, der blev angrebet ar blaster-ormen... men helt at slå den service ned, der kørte på port 135 ville have løst problemet helt. Bruger man det ikke skal det ud! Mange folk sidder ydermere bag en adsl-router. I en sådan fungerer internetadgangen ved hjælp af NAT og en firewall er derfor bare dobbeltkonfekt. Ingen vil alligevel kunne tilgå din maskine direkte - med mindre du selvfølgelig har forwardet alle porte til den pågældende maskine. Dette er ikke en defaultopsætning og de fleste er derfor i "sikkerhed".
Den sidste ting: folk henter og henter og henter og henter skrammel efter skrammel fra nettet som de i eet væk installerer - uden at tænke videre over det. Hvorfor installere alt det lort? 3/4 af det har eet eller andet skjult program, der viser din 8-årige datter hård bøsseporno når hun mindst forventer det. Internet er spændende og alle de gratis programmer, der lover guld og grønne skove er lige så spændende. Men disse programmer har du ikke brug for - lad være at installere dem!
Man behøver ikke være noget computergeni for at holde sin maskine fri for virus og hackere. Alt hvad det kræver er, at man holder den opdateret med de nyeste fejlrettelser fra leverandøren (ofte microsoft).
En computer er på mange områder ligesom en bil. Den skal vedligeholdes og man skal ikke svine den til med alt muligt skrammel. Ydermere er det en dårlig idé at installere døre af pigtråd, vinduer af tagpap og dæk, der er lavet cement. Bilen var fin som den var. Bruger du ikke soltaget, så luk det. Der er ingen grund til at lade det stå åbent. Men der er ingen grund til at svejse soltaget sammen for at holde skumle folk ude af din bil, når du nu har pillet passagerdøren af og ladt den stå hjemme i garagen.
Konklusionen: brug din sunde fornuft. Den er mindst lige så meget værd som alskens programmer som de såkaldte sikkerhedsfirmaer prøver at prakke dig på.
Thomasledet -> Jeg er enig med dig i at man skal bruge sin sunde fornuft, hvilket jeg da også mener jeg gør :-) Men jeg foretrækker nu at bruge min sunde fornuft, bakket op af antivirus-program, firewall og anti-spyware :-)
Jeg blev så træt af at Windåse er en uendelig lang liste af sikkerhedshuller og lapper at jeg brugte mine firewall og virusscanner penge på at bygge en Linux PC til internetadgang uden at ane hvad jeg gik ind til. Skridt for skridt fandt jeg gratis Linux erstatninger for mine betalte Windows programmer og der gik kun få måneder før min Windåse gik på pension. Jeg kommer ALDRIG tilbage. Det føltes i starten underligt at have en pålidelig PC, nu er det blevet en selvfølge.
"Hvordan kan det være, at når jeg låser min computer, så vælter SwatIt frem med advarselsbokse? Er den ikke lavet til WinXP/2K?" Helt præcist er det følgende advarsler: "System Error. Code: 5. Adgang nægtet." samt "A call to an OS function failed."
De kommer på skift, med ca. 1 sekunds mellemrum, når computeren er låst (jeg kan høre det).
redhat9user -> Det er jeg da glad for at høre. Jeg var faktisk forberedt på kommentarer som dine, da jeg oprettede spørgsmålet: "Jeg ønsker ikke at køre Linux, af den gode grund at jeg ikke har Linux-erfaring, den oplevelse vil jeg gemme til jeg har en ledig ekstra-computer."
jeg postulerer ikke, at diverse antivirusprogrammer og firewalls er ubrugelige. Jeg siger blot, at du er bedre stillet ved at sætte dig ind i, hvad det rent faktisk er, der foregår.
Husk endvidere at sætte dig ind i firewallprogram og antivirusprogram... hvis du ikke har sat det rigtig op er det i bedste fald ubrugeligt.
linux er endvidere ikke en skid mere sikkert end windows. Alt afhænger af opsætning og af om ham der sidder bag skærmen ved, hvad han laver.
redhat9user> kan du (uden at kigge selvfølgelig) nævne alle services, der lytter på netværket? Og ved du endvidere, hvad disse services rent faktisk gør?
der har du alle de services, der lytter på alle interfaces og som er åbne for alle. Du har måske en firewall eller en adsl-router, der skærmer dig for det værste misbrug. Men tænk på, at der indenfor den næste måned højst sansynligt vil blive fundet et sikkerhedshul i mindst 2 af de services, du har til at lytte...
Jeg syntes dog at jeg havde en lille ret til at svare, fordi jeg for mindre end et år siden var i eksakt den samme situation som dig - jeg valgte bare alternativet.
thomasledet> Jeg kommer aldrig til at påstå at jeg er verdensmester i Linux og jeg er enig i at viden er det bedste værn mod smitte.
Jeg er dog ikke enig i at Linux ikke er mere sikkert end Windows. Det er klart min opfattelse at sikkerhedshuller lukkes hurtigere i Linux end i Windows, Linux afvikler intet bag om din ryg bare fordi du åbner en e-mail med virus, og der findes 1000 gange mere "utøj" til Windows end til Linux.
De er altid sjovt at se de "professionelle" diskutere. De er så kloge. Vi har en virkelig god kører her i byen. Det siges han er testkører. Ikke desto mindre bakkede han ind i min bil nede ved brugsen, men det kan da ikke ske for en testkører kan det det? Forstår i hvor jeg vil hen?
Bill udtalte en gang at hans kunder ønskede flere features, ikke bedre sikkerhed eller større stabilitet. Det er nok en af de gode forklaringer på hvorfor Linux i dag er mere sikkert.
Han er også berømt for at have udtalt at ingen hjemmebruger nogensinde vil få brug for mere end 512k RAM :o)
perhaps> jeg forstår godt, hvor du vil hen... hvis jeg så bagefter siger "Gør som jeg siger og ikke som jeg gør", forstår du så, hvor jeg vil hen? :)
redhat9user> mange ting kan man sige om den kære William, men han er ikke dum. Ja, han giver masserne, hvad de vil have og i disse tider, hvor sikkerhed nok er det, der snakkes aller mest om, så vil det da være tåbeligt ikke også at fokusere på sikkerhed. Derfor har NT-platformen (og dermed windows 2000, XP osv) også haft fokus på sikkerhed. Det er korrekt, at sikkerhed ikke har været det store fokus for windows95 (og også 98/ME), men i disse tider kan man ikke blot ignorere den slags.
Man kan gøre ethvert system idiotsikkert. Men på et tidspunkt dukker der en større idiot op og så er systemet ikke længe idiotsikkert.
thomasledet> jeg er enig i at NT/200/XP pro er mere stabilt end hjemmevarianterne, MEN...
Uden Internet Exploder, Outlook og Outlook Express var virusproblemet nok kun 1/10 eller 1/100 af hvad det er i dag. Netop disse programmer er fælles for alle Windowsvarianter. Skal det så forstås således at netop Bill er den kæmpeidiot, du referer til?
Han har været et geni til markedsføring, men næppe et teknisk geni.
ikke så microsoft-skeptisk... der går altid sport i den slags holdninger for linux-begyndere...
microsoft har lavet mange gode og rigtigt gennemtænkte ting... fx er ntfs et uhyre godt og gennemtænkt filsystem og det tilhørende permission-system overgår det på unix/linux.
MS SQL Server et er rigtigt fedt produkt, der faktisk er i klasse med fx oracle og sybase..
Internet Explorer er en god og hurtig browser, der faktisk er ret fejltolerent. Selv med ret store og tåbelige fejl i HTML-koden kan browseren vise siden som den var tænkt af designeren.
Exchangesystemet og synkronisering af kalendere gennem outlook er også formidabelt.
Forstå det ikke på den måde, at jeg på nogen måde forsvarer microsoft - jeg er selv *nix-person. Men før du har sat dig grundigt ind i virkemåderne af begge systemer er du ikke kvalificeret til at sige, at det ene er bedre end det andet.
> ikke så microsoft-skeptisk... der går altid sport i den slags > holdninger for linux-begyndere...
Ja kan man ikke andet, så kan man altid nedgøre andre. Jeg er blevet forbløffet over så meget jeg har fået ud af Linux, og er meget ked af at jeg ikke skiftede tidligere.
> Internet Explorer er en god og hurtig browser, der faktisk er ret > fejltolerent. Selv med ret store og tåbelige fejl i HTML-koden kan > browseren vise siden som den var tænkt af designeren.
Er det så en fordel eller en ulempe? Er det i virkelighed ikke til skade for verden og for de frie konkurrence? Er du sikker på at du selv helt har fattet hvad der er godt i et større perspektiv?
> Exchangesystemet og synkronisering af kalendere gennem outlook er > også formidabelt.
Du kender det tydeligvis ikke godt nok til at vide hvor det formidable holder op. Nok er jeg Linux nybegynder, men ikke Windows nybegynder.
> Forstå det ikke på den måde, at jeg på nogen måde forsvarer microsoft > jeg er selv *nix-person. Men før du har sat dig grundigt ind i > virkemåderne af begge systemer er du ikke kvalificeret til at sige, > at det ene er bedre end det andet.
Nedladende igen. Jeg er vel i min gode ret til at sige at det virker godt for mig. Og noget har jeg da også fattet efter et år med Linux. Hvor mange år skal jeg have kørt Linux før kloge thomasledet vil tillade at jeg blander mig i debatten?
Hvor godt har du selv bidraget til denne tråd? Har du givet et retvisende billede af den endelige sandhed? Eller af den del af sandheden, der bringer den almindelige bruger videre?
Det kan da godt være at i ved hvordan i skal forholde jer foran jeres pc, men her i familien er vi altså far, mor og to teenage-piger som bruger samme pc og jeg kan da ikke hvergang sidde bag dem og fortælle hvilke sider de nu ikke må gå ind på osv. I ved da heller ikke hvilke sider der indeholder skadelig ActiveX-controls, gør i det? Lad nu være med at være så frelste. Jeg hørte om en familie sidst som skulle ind på nettet for at se nogle bryllupsbilleder fra et bryllup de havde været med til. Da de klikkede på et af billederne blev de angrebet af happy-time-virussen tror jeg det var. Og den som havde lagt billederne ud anede ikke at hans hjemmeside aflevede den slags unoder.
Hør nu her. Det drejer sig om ganske alm. mennesker som frit skal kunne færdes på nettet og være sikret mod den slags. Det drejer sig ikke så meget om den enkle "nørd" som har sin egen pc at råde over. Jeg er totalt uenige med thomasledet og redhat9user, men i har selvfølgelig lov til at mene hvad i vil.
Og jeg parkerede iøvrigt fint i båsen og gjorde som jeg skulle. Jeg gjorde ikke noget forkert med hensyn til parkering ;o)
Hvorfor må vi aldrig kigge jeres computere igennem med en hijackThis? Jeg fik lov til det engang, men kunne straks se at den var "bearbejdet" FØR jeg fik den.
Hvorfor må vi aldrig køre et af de små programmer som f.eks. Spybot på jeres maskine? I ved godt programmerne finder snavs, men i vil ikke acceptere at sådan er det.
Hermed er denne diskussion her slut for mit vedkommende.
Per, du er såmænd mere end velkommen til at afvikle hvadsomhelst på min Linux PC, jeg vil gerne vide om jeg har grund til at føle mig tryg.
Lige med hensyn til Active-X, så føler jeg mig ret sikker, det understøtter min browser ikke.
MEN, jeg er da også fuldkommen enig i at jeg ikke har løsningen på hele familiens virusproblem. Konen vil ikke skifte og børnene bruger deres PC'er til spil.
Sig til hvis du vil lege med min PC, jeg bor i Nordsjælland.
"Nedladende igen. Jeg er vel i min gode ret til at sige at det virker godt for mig. Og noget har jeg da også fattet efter et år med Linux. Hvor mange år skal jeg have kørt Linux før kloge thomasledet vil tillade at jeg blander mig i debatten?"
redhat9user> Det glæder mig, at du er blevet så glad for linux. Og nej, det er ikke et spørgsmål om år, før du "må have lov at blande dig i debatten". Det er et frit land - du må blande dig, når du vil. Det er snarere et spørgsmål om at acceptere, at over 95% af alle mennesker (i danmark som bruger en computer) bruger windows og 95% af disse ikke har nogen planer om at bruge andet. Disse mennesker interesserer sig ikke i at lære noget nyt og de er glade og tilfredse med, hvad de har. Du mener, at du har set lyset. Det mener jeg også. Men det mener de ikke. Lad dem om det og hjælp dem i stedet videre med de problemer de så har med windows. Så er alle glade.
perhaps> Du må afvikle alle de ActiveX-fætre, du gider på min maskine sammen med diverse mystiske programmer. Hvis du da kan få den til at køre dem. Stadig har du en pointe med de "almindelige mennesker", som man ikke kan lære eller ikke interesserer sig for god skik og brug for computere. Mit oprindelige indlæg var egentlig også blot ment som en modpol til alle de andre råd som athlon-pascal fik, der stortset blot gik på "installer din computer langt ind i helvede med alle de firewall/antivirus/antispyware-programmer, du kan finde". Jeg siger ikke, at man skal undvære disse programmer - jeg siger blot, at selv med disse programmer kræver det, at personen, der har installeret dem, ved hvad han gør, før de er til nogen som helst hjælp. Ovennævnte programmer er ikke på nogen måde magiske og de er ikke intelligente. De intelligente beslutninger skal stadig tages af personen, der sidder på den anden side af skærmen.
""Hvordan kan det være, at når jeg låser min computer, så vælter SwatIt frem med advarselsbokse? Er den ikke lavet til WinXP/2K?" Helt præcist er det følgende advarsler: "System Error. Code: 5. Adgang nægtet." samt "A call to an OS function failed."
De kommer på skift, med ca. 1 sekunds mellemrum, når computeren er låst (jeg kan høre det)." Jeg prøver at spørge igen, da det tilsyneladende er blevet overskygget af Linux-debatten :-)
Jeg bruger ikke den der velkomstskærm, men derimod Win2k-look, som jeg kalder det. Når jeg trykker Ctrl+Alt+Delete, så kommer der en boks som i Win2k. Her kan jeg vælge "Lås computeren". Problemet opstår når jeg låser computeren mens SwatIt kører. Så sker der det jeg har beskrevet. Det sker faktisk allerede når jeg trykker Ctrl+Alt+Delete. Jeg tror computeren låser allerede her.
Jeg tror, at grunden til fejlen er, at når man låser sin computer, så er der funktioner som Windows låser for, og da SwatIt har brug for nogle af disse funktioner, så kommer den med fejl. Jeg er faktisk ret sikker, da fejlmeddelelserne netop melder om windows-funktioner der ikke er tilgængelige...
"Men er der nogle af jer der kender til at Spybot kan opføre sig underligt? Den åbner, men kun nede i proceslinjen. Klikker man på knappen i proceslinjen, så ser det ud som om den gendanner et vindue på 0x0 pixels" Dette er også stadigvæk aktuelt, jeg har prøvet at afinstallere og installere igen. Jeg har endda også prøvet at afinstallere, slette mappen, fjerne de Spybot-indstillinger jeg kunne finde i reg.dat. _og_ installere igen...
Athlon>>Den har jeg godt nok ikke hørt før, hvilke andre sikkerhedsprogrammer har du installeret? Er det kommet efter du har brugt Spybot til at fjerne noget snavs med?
Her lige noget som jeg har hentet fra Spywarefri. Ikke sikker det betyder noget her, men alligevel:
Du bør også fjerne flueben i "Lock IE control panel against opening from within IE (current user)" og derefter genstarte pc'en. Dette flueben kan give konflikter når du både benytter SpywareBlaster og Spybot, så fjern det.
Vedr. beta-opdateringer: Under beta-updates ligger der helt nyt spyware, hvor man endnu ikke har færdiggjort undersøgelse af hvilke konsekvenser det får når man afinstallerer spywaren. Som regel giver det ingen problemer. Det er meget meget sjældent, men altså en ekstra sikkerhed man fra Spybots side indsætter før de sendes videre til den normale update-database. Dette var kun lidt info.
Perhaps -> Det er klart at man lige tester det først. I øvrigt er jeg ikke bange for ting hvor "beta" er tilføjet til versionsnummeret (Se i spørgsmålet hvilken browser, hvilken mailklient og hvilket IM-program jeg bruger :-) ). Jeg tvivler dog på at det alene er grunden til problemet...
Det er jeg også... Afinstallation + fjernelse af nøgle i registreringsdatabasen (HKEY_CURRENT_USER\Software\PepiMK Software) + sletning af mappe (c:\programmer\spybot\) + installation igen hjalp jo ikke :-(
Problemet med Spybot er nu løst, havde prøvet at slå automatisk opdatering ved programstart til, det er nu slået fra :-) I øvrigt sker der fejl ved forsøg på hentning af opdateringsfil...
Og absolut sikreste måde at undgå at blive dræbt i trafikken, er ved at begå selvmord ;-) Man vinder dog ikke noget ved det...
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.