Avatar billede larsmpetersen Nybegynder
10. april 2002 - 20:02 Der er 3 kommentarer

Resize GIF billede så højde/bredde forholdet bevares

Jeg vil gerne vise et GIF billede i f.eks 25% af dets originale størrelse. Mit HTML dokumente genereres i ASP, der bliver vist forskellige billeder med forskellige størrelser. Derfor kan jeg ikke bare bruge faste værdier for width og height. Hvis jeg angiver width og height i % bliver billeder resizet i forhold til browserens størrelse, og GIF billedets højde/bredde forhold ødelægges. Det dur ikke.
Hvordan kan jeg resize GIF billedet så højde/bredde forholdet bevares.
Avatar billede hmm10 Nybegynder
10. april 2002 - 20:08 #1
prøv at spørge under programmering->html :)
Avatar billede holm18 Nybegynder
16. april 2002 - 10:21 #2
Du kan angive størrelsen på følgende måde: WIDTH="170" HEIGHT="184"... Du kan regne str. ud fra dit orginale billedes str. ved at trække 75% fra. Ellers kan du bruge Adobe photoshop 6,0 til at lave billede mindre.
Avatar billede larsmpetersen Nybegynder
16. april 2002 - 10:56 #3
Billedet indgår i en dynamisk webside, hvor forskellige billeder hentes i en database med ASP kode. klienter uploader deres egne billeder, derfor kender jeg ikke det aktuelle billedes størrelse. Af samme grund har jeg heller ikke mulighed for at resize billederne i Photoshop inden de uploades, og det er uoverkommeigt at downloade dem, resize dem, og uploade dem igen. Så går hele ideen med en dynamisk webside i fløjten.
Da jeg ikke kender det aktuelle billeds størrelse kan jeg heller ikke bruge absolutte vædier for WIDTH og HEIGHT, højde/bredde forholdet vil ikke passe, og billedet vil blive forvrænget.
Jeg mangler stadig en funktion som kan vise billedet i en procentdel af dets råformat, eller evt en måde at fiske størrelse ud af gif filen, så jeg ken beregne værdier til absolutte WIDTH og HEIGHT
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester