#1: Eddikesyre behøver ikke være 32%, men sælges ofte som 32%. Du kan også få iseddike, som er (næsten) 100% eddike.
#2: Den nærtagende læser (=mig) under sig over, at 1 del 32% eddikesyre og 4 dele vand kan give en 5% opløsning. Efter min regnebog er det 6,4%.
Så hvis du vil have en 5% eddikesyre er det 1 del 32% eddikesyre og 5,4 dele vand.
Så vil nogen måske spørge er det på masse eller volumenbasis. Det er på massebasis, men heldigvis er massefylden af eddikesyre næsten 1 (1,05 g/cm3), så forskellen er lille.
Eddikesyre på 32% er fremstillet kemisk, dermed mere rent. Almindelig eddike 5% fremstilles ved en fermentering og får dermed en mere kompleks smag. Man kan godt bruge fortyndet eddikesyre til madlavning, men det smager måske ikke så godt.
#5 Tror ikke jeg ville eksperimentere med selv at lave eddike til madlavning ;-) Og jeg tænker at det i tilfældet her er til noget rengøring af en art. :-)
og samme 1:4 opløsning er langt billigere end skyllemiddel ved tøjvask. Bamseline koster omkring 25 kr/l, og eddikesyre opblandet koster 2,5 kr/l (og er uden tilsat parfume og andet skrammel)
#10 - Ved hjemmefremstilling af vin er der også mulighed/risiko for, at det kan blive til eddike. Men så kan man jo anvende fejlproduktionen til syltning 😉😛😜
Jeg tænker der er kommet et svar i tråden her. Så jeg hopper af her. Tjek lige om det du skal rengøre kan holde til den væske du blander sammen. ZeBa held og lykke med rengøringen :-)
Synes godt om
1 synes godt om dette
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.