Avatar billede J. Nielsen Ekspert
08. februar 2021 - 22:38

Email hacket falsk afsender

En bekendt af mig, lad os kalde ham Jens har opdaget at en har sendt en mail i hans navn. Ole har modtaget denne mail. Der er tale om en spam mail med og en vedhæftet Excel fil

Mailen har Jenses fulde navn som afsender, men er tydeligvis fra en anden email adresse, den er altså ikke sendt fra Jens til Ole. Enhver kan jo kalde sig "Jens" som afsender.

Mailen er ikke bare en simpel mail, men et svar på en mail, som Ole oprindeligt har udsendt til flere, med Oles oprindelige email i bunden.

Spørgsmålet er nu, hvor ligger fejlen? Og hvad skal man gøre for at undgå det igen.

Jeg forestiller mig at hvis Ole har sendt den oprindelige mail således at alle modtagere kan se de andres navne "CC istedet for BCC" kan Jenses navn og mail og forbindelse til Ole være sluppet ud den vej. Hvis bare en af disse modtagere har en email konto som er blevet hacket kan hackeren få hele denne adresseliste og dermed afsendernavnene. Men det virker på en eller anden måde automatiseret idet sproget er dårlig dansk.

Eller hvad kan der være sket og hvad skal Jens og Ole gøre?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester