20. marts 2017 - 10:24Der er
61 kommentarer og 3 løsninger
Konstant genstart ved Windows boot
Hejsa
Lad det være sagt med det samme: Jeg har en PC med Windows XP på. Argumenterne for forlængst at have opgraderet til et nyere styresystem er mange, men lad nu det ligge.
Jeg har følgende problem: Efter strømmen til PCen en dag blev afbrudt mens den var tændt, viste skærmen efterfølgende meddelelsen om at Windows ikke blev lukket korrekt.
Man kan starte Windows normalt, vælge sidst kendte konfiguration hvor systemet virkede, eller starte i fejlsikret tilstand.
Hvad jeg end vælger, begynder Windows at loade (der ses logo, men load-bjælken stopper) - herefter genstarter den af sig selv. Og man ender med samme ovennævnte meddelelse.
Det kan godt være jeg vælger at opgradere styresystem nu, men jeg vil gerne ind i det gamle først.
Så hvis nogen har et forslag til et fix af dette problem, hører jeg det gerne.
Det kan jeg godt prøve, altså ved F8, men som nævnt i det oprindelige indlæg, så har jeg jo prøvet at starte i fejlsikret tilstand gennem den menu der fremkommer, hvor man også kan vælge "start Windows normalt".
Jeg er indtil videre endt i nøjagtig samme situation uanset hvad jeg gør. Men, jeg kan da prøve med F8.
Du hører nærmere..
Synes godt om
Slettet bruger
20. marts 2017 - 12:52#3
Hvis det er en stationær, kan du prøve, at tage al strømme fra, både strømkablet og det lille sølvfarvede batteri på bundkortet. Trykke på start i nogle sekunder så eventuelt strøm på en kondensator fjernes..
Jeg prøvede at fjerne batteriet i 10 sekunder (der var ikke noget nedenunder) og sætte det tilbage. Herefter skulle jeg lige indstille et par ting i BIOS (bl.a. hvilken HD der bootes fra). Med andre ord var det som om PCen godt var klar over at der var blevet resettet et eller andet.
Problemet var der dog stadig og den "kunne huske" at Windows ikke var lukket korrekt sidst. Alle forsøg på at starte, fejlsikret eller ej, resulterede i spontan genstart.
HEREFTER:
På motherboardet fandt jeg to ben i nærheden af der hvor batteriet sidder. Der stod CLR-CMOS ud for dem. Jeg trak stikket til PCen igen, lod batteriet sidde, og lod herefter de to ben have forbindelse til hinanden med et stykke kobbertråd i ca. 10 sekunder.
Herefter start af PC - med nøjagtig samme resultat som ovenfor. Altså alle forsøg på at starte Windows resulterer i spontan genstart kort tid efter at den er gået i gang med at indlæse styresystem.
Kan den tænkes at kortslutningen ikke er lavet godt nok? Jeg har ingen dims jeg lige kan sætte ned over de to ben (men det kunne nok skaffes).
Jeg undrer mig over, at PCen ser ud til at huske at den ikke blev lukket ordentligt ned. Kan det tænkes at nogle filer på HD som jeg booter fra, er beskadiget? Og hvordan fikser man så lige det...?
Bør jeg vælge en ISO-fil med Win XP Service Pack 2 eller 3 ?
Jeg må indrømme at jeg ikke ved hvilken det oprindelige styresystem blev købt med. Jeg gætter på SP2, så jeg er lige nu ved at lave min bootbare USB med en ISO.fil baseret på WinXP Home Ed SP2
Men PCen er fra 2006 (uha uha så kom det ud) :-)
Troede egentlig den selv ville opgradere sig til SP3 i løbet af årene. Men nu er jeg kommet i tvivl om hvad det egentlig dækker over..
Hvad gør xPUD hvis man booter fra en USB med det på?
Forhåbentlig starter den computeren :D
Og hvad er rst.sh ?
Et script der bruges til at lede efter kopier af registreringsdatabasen. Det kan også bruges til at lægge dem hvor Windows kan bruge dem i stedet for dem der ikke virker :)
Jeg er med på at en bootbar USB starter computeren. :-)
Men hvad KAN xPUD derudover? Er det et lille styresystem i sig selv, under hvilket at rst.dh så kan køre, således at man kan finde disse kopier af registreringsdatabasen?
Og kan sådanne kopier så bruges til at gendanne det oprindelige styresystem (i dette tilfælde WinXP) som ligger installeret på PCens HDD ?
Det lyder under alle omstændigheder spændende, jeg prøver det, hvis repair ikke virker. Tak! :-)
Nu prøvede jeg så at sætte min bootbare USB i, og sætte min BIOS op til at boote fra USB. Det gik fint i starten, og den begyndte at indlæse filer fra USB-disken.
Da jeg så skulle til at vælge at jeg ville reparere det besværlige styresystem, kom denne meddelelse (mens den var ved at undersøge min harddiskkonfiguration):
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. IF this screen appears again, follow these steps:
Disable or uninstall any anti-virus, disk degfragmentation or backup utilities. Check your hard drive configuration, and check for any updated drivers. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.
*** ntfs.sys - Address F6F931FC base at F6F86000, DateStamp 41107eea
:-(
Herefter ville den ikke kendes ved USB-disken længere, selvom den stadig sidder i. Nu ignorerer den den bare og forsøger at starte fra HDD, hvilket jo så slår fejl.
Jeg tror ikke lige jeg har en anden USB men jeg kan hurtigt generere den bootbare igen, hvis der skal prøves noget andet først. Hvad har du i tankerne?
Jeg prøver det du skriver. Har hentet ISO. fil til xPUD, men rst.dh kunne jeg ikke få fat på gennem den henvisning du skrev. Der kom bare tom hvid browser.
YUMI har jeg hentet. Jeg går videre med projektet i morgen :-)
Nå, mit forsøg på at lave en bootbar USB (forsøgt på to forskellige USB-nøgler, en på 8 GB og en på 32 GB) resulterer i, at YUMI melder at der ikke er plads nok på, og lukker herefter.
Jeg har downloadet de ting du har henvist til, og både prøvet at vælge NFTS og FAT32-formattering.
Hent http://unetbootin.sourceforge.net/unetbootin-xpud-windows-latest.exe og gem den på dit Skrivebord. Indsæt USB nøglen Klik Start -> My Computer -> Højre klik på USB nøglen -> vælg Format -> Quick format Start unetbootin-xpud-windows-387.exe Vælg DiskImage Og find den xpud-0.9.2.iso fil du hentede før. Kontroller at drev bogstavet passer til USB nøglen. Klik OK. Det vil installere et lille Operativ system på USB nøglen. Når den er færdig, vil du blive bedt om at genstarte. Klik Nej og luk UNetbootin. Start den "syge" PC, med USB nøglen. Et Welcome to xPUD logo vil fremkomme.
Ja, det var præcis samme størrelse, lige ned til den mindste kilobyte.
Min syge PC ville heller ikke æde den nye bootbare USB.
Hvis jeg i BIOS-bootmenuen tvinger den til at boote fra USB-hdd svarer den et eller andet problem med 'kernel boot' ... den nævner også noget med Linux - det må komme fra USBen.
Det er påfaldende, at den gerne ville boote fra en WinXP-USBnøgle - men ikke rigtig nu. Det fik mig til at tænke på: Er der andre måder at lave en bootbar USB på? Altså med noget andet på den måske vil acceptere..?
På mit arbejde og arbejdscomputer kan jeg ikke få lov at eksekvere sådanne programmer uden IT-afdelingens tilladelse, og de vil næppe tillade noget der er til privat brug.
Men jeg kan prøve med en anden USB-nøgle senere i dag. På samme bærbare PC derhjemme.
Jeg fik lavet ny boot-USB på en computer på arbejdet, og prøvede lige at gå ind i BIOS og sætte den til boot fra USB. Det virkede, og velkomstskærmen til xPUD kom frem.
Men i den "syge" PC kan den ikke på nuværende tidspunkt se denne USB.
Den kunne godt se USBen da jeg havde lavet en bootbar WinXP-USBnøgle.
Min syge PC vil i sin BIOS gerne genkende en USB som bootbar, når jeg installerer WinXP Home på en USB og sætter den i inden opstart. Man kan vælge at boote fra denne USB - det virker. USBen er lavet med et program der hedder Rufus 1.4.10
Nøjagtig den samme USB-nøgle med xPUD installeret på (ved at bruge UNetBootin) genkendes IKKE i BIOS af min syge PC, og kan derfor ikke vælges at boote fra.
Jeg har så forsøgt at installere xPUD med det samme program jeg bruge til at installere WinXP Home på USBen. Altså Rufus 1.4.10 , hvor jeg så vælger den ISO der hedder xpud.0.9.2.ISO - denne USB kan godt genereres.
Jeg ved så, at det er på en USB-nøgle der virker, og at det er lavet med et program der har lavet en bootbar USB-enhed før, som min syge PC genkendte.
MEN - min syge PC genkender ikke den med xPUD på!
Det peger jo på at den ISO-fil jeg bruger, på en eller anden måde ikke er kompatibel med mit system. Mit system anerkender den i hvert fald ikke som bootbar.
Er der alternativer? Altså andre ISO-filer man ville kunne lave bootbar USB af, som ville kunne det samme når der først var bootet?
I morgen modtager jeg mit USB-til-SATA-adapterkabel så der kan jeg sætte USBen direkte på en SATA-indgang på bundkortet, og se om den så vil genkende den i BIOS så jeg kan boote fra den.
Adapteren viste sig at være det omvendte af hvad jeg har brug for. Den har han-USB hvor jeg skal bruge hun, og SATA-enden passer til hvis man sætter en harddisk til - ikke til at sætte på bundkort.
Så den kan jeg slet ikke bruge.
Tilbage til mit foregående spørgsmål: Er der alternativer til den ISO-fil med xPUD? For min PC vil ikke se det som en bootbar USB. Den vil derimod gerne se WinXP lavet som bootbar USB.
Der er på adapteren to IDE/PATA forbindelser - én til PATA-harddisk, en til diskette-drev og én til SATA harddisk/SSD. Yderligere sidder er et USB-kabel fastmonteret på selve adapteren med et USB-han stik for enden.
Der står ganske rigtigt om det produkt du henviser til: "Med dette produkt kan man tilslutte en 2,5 eller 3,5 tommer SATA eller IDE-harddisk til computerens USB-port."
Og jeg skal slutte en USB-nøgle direkte til en SATA-port på bundkortet. Omvendt af ovenstående.
Jeg kan sagtens bruge adapteren alligevel - bare ikke lige til det jeg ville her :-)
Jeg vil prøve at forhøre mig hos en jeg kender. Han har et lille firma der måske kan hjælpe dig ud af din knibe. Det er muligt at der trods dine problemer findes en løsning så "dyret" kan tæmmes.... krydser fingre.
Efter at jeg har haft frakoblet den syge harddisk igennem noget tid for bl.a. at tage data ud af den, satte jeg den i det gamle system for at boote fra en ny USB-enhed jeg havde lavet og prøve at reparere.
Systemet ville ikke min USB, men til gengæld bootede den så fra den gode gamle HDD og jeg er nu inde i styresystemet som før.
Jeg kan ikke helt forklare dette .. hvis nogen har et bud kunne det være interessant at høre. Jeg har så vidt jeg ved ikke rigtig ændret noget på harddisken.
For en sikkerheds skyld vil det være klogt at lave en klon af den gamle harddisk, da man kunne have en mistanke om at den lever på lånt tid. Der skal naturligvis være plads til både styresystemet (Windows) og hvad der eller ligger at filer på den.
Der er dog sket det, at jeg har købt ny PC med Windows 10, så nu må det så være slut med Windows XP, som ellers gjorde det godt.
Tak til alle for kommentarer og hjælp.
Mvh
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.