Bærbar Lamborghini på batterier

Hvis du ikke behøver grave dybt i lommerne, er Asus klar med en overbevisende designerbærbar fremstillet i samarbejde med Lamborghini. Vi afslører, hvor langt hestekræfterne rækker.

Bærbar Lamborghini på batterier

Asus har mange designerbærbare på programmet, og producenten går nu Acers Ferrari i bedene med en ny kompaktbærbar på kun 12 tommer.

Frugten af samarbejdet med den italienske sportsvognsproducent Lamborghini er både dyr og generelt fornuftig, men vores krav er naturligvis også store, når den lille bærbar koster knap 23.000 kroner.

Udførelsen er overvejende i top, og foruden det nærmest skræmmende tynde låg med det legendariske Lamborghini emblem er skærmen det første, vi bemærkede.

Tyndere end politiet tillader

Det er ikke en almindelig LCD-skærm, men derimod en såkaldt LED-LCD-skærm; resultatet er en imponerende høj lysstyrke selv i så lille et format.

Låget er som nævnt tyndere, end politiet tillader, og det er ligeledes LED-LCD-skærmens fortjeneste. Det står dog i kontrast til den ellers meget solide udførelse, som præger resten af den bærbare.

Det var dog ikke noget problem for os i testperioden, men vi skal ikke udtale os om, hvorvidt skærmen på sigt vil lide under det tynde låg.

Gul lakering

Vi anbefaler under alle omstændigheder, at man anskaffer sig et ”second skin” eller benytter den medfølgende stofpose.

Modellens touchpad skal ligeledes have ros for at være i top – især er den store overflade en sikker vinder hos denne anmelder – men museknapperne er en anelse for små til, at det er helt perfekt.

Fælles karaktertræk

Titaniumhængslet mellem bærbar og skærm fortjener også omtale, for det ser ikke kun elegant ud - det varsler også om lang levetid.

Akkurat som på Asus' andre topmodeller er der monteret ægte læder på håndledsstøtten; et tiltag som både giver den bærbare et endnu mere eksklusivt udseende og indkapsler varmen, så man ikke føler ubehag i hænderne selv ved længere tids brug.

Det er en rigtig god idé, der også bidrager til flere fælles karaktertræk hos sportsvognen og pc’en.

Vores testmodel havde den svært genkendelige gule lakering, men VX3 fås også i en ellers identisk udgave med låget udført i sort pianolak.

Meget få ridser i lakken

Den bærbare leveres i en sort æske udført i træ, der er en bekostelig omgang cubanske cigarer værdig – naturligvis også med Lamborghini emblem.

Og fra første opstart står det klart, at der er fart på maskinens indre. Den bærbares opstartsbillede ledsages nemlig af en himmelhøj motorstøj, som nok skal erobre dine omgivelsers opmærksomhed.

Specielt den kraftige processor og den gode grafikchip betyder, at batteritiden er alt andet end fantastisk. Vi opnåede godt og vel halvanden time med maskinens 3-cellers standardbatteri, da vi fik fremvist en almindelig dvd-film og havde WiFi tændt.

Ros for 3G/HSDPA-modul

Det ekstra 6-cellers batteri kunne derimod klare godt to timer og 30 minutter. Det er ikke videre imponerende for en letvægtsbærbar – især græmmer det ekstra batteri, eftersom det stikker ud under maskinen og alligevel ikke leverer en flot batteritid.

Drop det ucharmerende 3G USB-modem

Asus skal til gengæld have ros for det integrerede 3G/HSDPA-modul, som gør, at du kan gemme det kedelige USB-modem væk i reolen og stadigvæk surfe på hurtigt mobilt bredbånd fra dit teleselskab.

Det er bare et spørgsmål om at sætte SIM-kortet i den bærbare og benytte den medfølgende software til at komme på nettet.

Veludført sportsbærbar

Tastaturlayoutet er glimrende, det er herligt at finde dedikerede Page Up- og Page Down-taster, og tasterne er udmærkede at tampe løs på.

Til alt held er de fleste tilslutningsmuligheder placeret på venstresiden, så de ikke kommer i karambolage med musen.

Alt i alt er Asus' Lamborghini VX3 den hidtil mest veludførte bærbar baseret på et sportsvognsmærke, denne anmelder har set.

Skuffende batteritid

Det er meget tydeligt at få øje på lighederne med sportsvognslegenden, men selvom ydelsen er overvejende god i pcworld.dk’s testprogrammer, mærker man specielt i praksis, at harddisken er en anelse sløv.

Det og så den lidt skuffende batteritid udgør de eneste egentlige ridser i lakken på Asus’ Lamborghini.

Den umenneskeligt høje pris på 22.990 kroner kunne for så vidt også have været fremhævet som et negativt element, men nøjagtig som med den italienske sportsvogn hænger prisen nøje sammen med den bærbares eksklusivitet og blærerøvsværdi.

Begge dele er i dette tilfælde i top. Samlet set giver vi derfor VX3 bedømmelsen 4 ud af 6, og hvis vi kunne have tildelt den bærbare sportsvogn en pil op, havde vi gjort det.

Baggrund: Så hurtigt kører VX3

Får du hestekræfter i hobetal, hvis du investerer i Asus Lamborghini VX3? Svaret er som udgangspunkt et entydigt ”nej”, for VX3 er mest ”Lamborghini” af navn og udseende.

Det er lidt ærgerligt at konstatere, men det indre adskiller sig ikke synderligt fra andre halvpebrede bærbare i kompaktklassen.

Forskellen her er bare, at du må lange godt 10.000 ekstra over disken i forhold til en bærbar med tilsvarende ydelse, fordi den er autoriseret af Lamborghini.

Vi sammenlignede ydelsen med tre andre relativt nye bærbare – heraf to fra Asus – i testprogrammerne PCMark05 og 3DMark06.

Det kræver nærmest målfoto at finde en vinder, men VX3 kniber sig med nød og næppe foran den anden designerbærbar fra Asus, U6Sg, hvis man kigger på den generelle pc-ydelse.

Det kan dog med nemhed tilskrives den fejlmargin, der er til stede i denne slags test. Det er ærgerligt, især når prisforskellen er så stor, som den er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere