Ny orm udnytter flodbølgekatastrofen i Asien

Får man en email med en anmodning om hjælp til ofrene for flodbølgekatastrofen i Asien, bør man tænke sig om to gange inden man åbner den. En ny orm udnytter nemlig katastrofen i et forsøg på at få folk til at køre ormeprogrammet.

Indhold

Det er vist de færreste, som er af den opfattelse, at virus-programmører ligefrem lider af et overskud af moral og god opdragelse. Men med en ny orm, som udnytter flodbølgekatastrofen i Asien, har "branchen" alligevel formået at nå et nyt lavpunkt. Det skriver Reuters.

Ormen distribueres via e-mailsmed emnelinjen "Tsunami donation! Please help." og udnytter således modtagernes velvilje over for katastrofens ofre, til at køre et ormeprogram.

I selve e-mailen bliver man bedt om at køre den vedhæftede fil tsunami.exe, og gør man det, vil ormen prøve at videresende sig selv til andre brugere.

Desuden ser det ud til, at ormen på et senere tidspunkt vil kunne starte et DDOS-angreb (Distributed Denial of Service) mod et tysk hacker-websted, i et forsøg på at lægge webstedet ned.

Det er dog ikke første gang, at internettets mere lyssky personer udnytter katastrofen.

Blandt andet har forfatterne af de såkaldte "Nigeria-breve" lavet versioner, der er tilpasset så det nu drejer sig om at få penge ud af de katastroferamte lande, i stedet for et afrikansk land.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere