Håndgenkendelse i pistoler

Det er lykkedes forskere at udvikle en pistol, som ved hjælp af biometri kan genkende ejerens hånd. Hvis en fremmed har fat i pistolen, kan den ikke affyres.

Indhold

Forskere ved New Jersey Institute of Technology har udviklet en smart pistol med indbyggede sensorer, som kan afgøre, om det nu også er ejermanden, der holder pistolen.

Biometri, det vil sige anvendelse af biologiske kendetegn til at identificere en person, er et marked i voldsom vækst i disse år. Efterhånden som chips og sensorer bliver stadig kraftigere og mindre, bliver biometriske systemer indbygget i flere og flere ting.

Teknologien bag den smarte pistol kaldes Dynamic Grip Recognition, eller dynamisk greb-genkendelse på dansk.

Ved hjælp af 16 sensorer indbygget i pistolgrebet kan ejermanden genkendes, og hvis det ikke er ejeren, der holder pistolen, vil den ikke kunne affyres.

Genkendelsen foregår blandt andet ved at måle håndens styrke, størrelse og struktur. Indtil videre er de første smarte pistoler i stand til at gætte rigtigt i 90 procent af tilfældene.

Staten New Jersey har allerede vedtaget en lov omkring smarte pistoler. Tre år efter at teknologien er blevet kommercielt tilgængelig, skal alle pistoler som sælges i New Jersey have håndgenkendelse.

Håbet er naturligvis, at der kan spares mange menneskeliv, ikke kun fordi stjålne pistoler ikke vil kunne bruges, men også fordi ulykker med børn, som får fingre i forældrenes våben, kan undgås.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere