Artikel top billede

I 30'erne kom de første danskproducerede tv-udsendelser - nu vil Google ind i stuen ved at kombinere Android med tv-applikationer.

Rapport: Nu får vi Google-tv i stuen

Google samarbejder med Intel, Sony og Logitech om at bruge Android til web-tv, fortæller New York Times.

Computerworld News Service: Google arbejder sammen med Intel, Sony og andre om at udvikle Google TV, en tjeneste der skal bringe alle søgegigantens web-tilbud ind i folks dagligstuer, fortæller New York Times.

Google TV vil kombinere virksomhedens styresystem til mobile enheder, Android, med applikationer til tv-enheder, blandt andet set-top bokse, lyder det i avisen.

Tv-teknologien vil køre med Intels Atom-chip, forsætter artiklen, og Google vil udvikle en ny version af virksomhedens Chrome-browser til tv-projektet.

Wall Street Journal kan rapportere om noget lignende. Begge aviser citerer unavngivne kilder.

"Vi kommenterer ikke på rygter og spekulationer," svarede en repræsentant for Google. Sony nægter også at udtale sig om sagen.

Ved hjælp af Android ville man kunne overføre de mange applikationer, der allerede er blevet udviklet til styresystemet på smartphones til tv i stedet. De virksomheder, der arbejder på projektet, som blandt andet skulle indbefatte Logitech, "forestiller sig en teknologi, der vil gøre det lige så nemt for tv-brugerne at navigere blandt web-applikationer som for eksempel det sociale netværk Facebook eller fotodelings-hjemmesiden Picasa som det er at skifte kanal på tv'et," skriver New York Times.

Som en del af initiativet vil Google åbne tv-platformen for Android-udviklere ved hjælp af en software udviklingspakke, fortæller avisen desuden.

Der findes allerede nu flere firmaer, der er begyndt at bruge Android på enheder, der er lavet til tv, som for eksempel top-set bokse og 2D/3D-acceleratorer designet omkring MIPS Technologies' chip-arkitektur. MIPS har, sammen med sine partnere, lavet det udviklingsarbejde på Android, der gør det muligt at bruge styresystemet med sådanne enheder.

Android er designet til at fungere med Arms processor-kerner, de mest almindelige kerner i smartphones, men nogle virksomheder har overført Android til andre chip processor-arkitekturer, som for eksempel MIPS og Intels x86 processor-arkitektur.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

21. november 2024 | Læs mere


Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere