Artikel top billede

Google arbejder på Chrome OS til tablet - se den her

I al stilhed arbejder Google på en tablet-version af Google Chrome OS. Se de første billeder af blandt andet det virtuelle tastatur her.

Præsentationen af Apples iPad tiltrak sig enorm interesse verden over, ligesom det har været tilfældet med mange af Apples produkt-lanceringer i de seneste år, hvor Apple har været forrygende til at piske en ophidset stemning op.

Mere anonym har Googles eksperimenter med tablet-computere været.

I stilhed har Google klargjort en præsentation af selskabet Chrome OS-baserede tablet-pc, som faktisk lå klar to dage før, Apple præsenterede iPad.

Chrome OS' fokus er på de små netbook-computere, men Google skriver i præsentationen, at man sagtens kan forestille sig, at styresystemet bliver udvidet til at favne over en stribe af forskellige typer enheder med "forskellige input-metoder, skærm-størrelse og processor-kraft."

De nye tablet-computere sigter i dag mod en slags specialiseret anvendelse som for eksempel bog-læsning, net-surfing eller lignende funktioner, der alle - i øvrigt - ikke er særligt skrive-krævende.

Skrivning på tastatur er nemlig fortsat en svaghed ved tablet-computerne.

Chrome OS, der er netbaseret, kan her passe fint ind - måske i modsætning til satsnings-området - netbook-markedet - hvor den netbaserede tilgang endnu ikke har vist sit potentiale. Google ventes klar med en Chrome OS-version til netbook-computere senere på året.

Af præsentationen fremgår det da også, at Google forestiller sig, at Chrome OS skal favne over mange apparat-typer - fra desktop over laptop og netbook til tablet.

Virtuelt keyboard

Google-udviklerne har i arbejdet blandt andet forsøgt at løse tablet-computernes manglende skrive-venlighed.

Det er sket med et virtuelt tastatur, som Google-udviklerne forestiller sig enten skal dække halvdelen af den berøringsfølsomme skærm eller udskilles i et separat vindue, som kan 'flyde' rundt på skærmen.

Hertil kommer særlige funktioner til billed-gallerier, hurtig applikations-start og popup-menuer.

Se billeder af Googles tablet-ideer

Det er efterhånden mange år siden, at Microsofts Bill Gates bedyrede, at tablet-computere var fremtiden. Det skete under hans præsentation af Microsofts tablet-cp på Comdex-messen i Las Vegas i 2001, som dog blev et vældigt flop.

Selv i 2005 fastholdt han, at han troede på, at tavle-pc'en med årene ville blive større og mere udbredt end den almindelige pc.

Siden er mobil-netværket blevet kraftigt udbygget, og med Apples indtog på markedet med iPad - der på mange måder er en videreudvikling af iPhonen - står tablet-computeren måske over for et gennembrud.

Googles Chrome OS er ikke et styresystem i traditionel forstand. Applikationer, der køres i Chrome OS, køres nemlig ikke på computerens hardware, men derimod direkte i browseren.

500

Google arbejder blandt andet med at placere et tastatur på den berøringsfølsomme skærm.

500

Tastaturet skal kunne åbnes i forskellige variationer, så det passer efter behovet.

500

Via Chrome OS skal brugeren kunne styre billed-galleri på en måde på tablet-pc'en.

500

Kontrollen af applikationer minder om den på en pc', men er tilpasset den berøringsfølsomme skærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere