Eller rettere: Det er ikke nødvendigt for verdens forskellige
Det kan de, fordi de under hele COP15-konferencen, der strækker sig over små 14 dage fra 7. til 18. december, gratis kan bruge de fire telepresence-rum, som netværkskæmpen Cisco stiller til rådighed.
De fire rum er koblet op til 77 Cisco-kontorer og 20 danske ambassader over hele verden. Herfra kan de delegerede holde møder med deres bagland, på tværs af tid og sted.
Telepresence-rum er ikke bare et web-kamera i et kontorlokale.
Der er høje krav lyd og billedkvalitet, og indretningen giver deltagerne oplevelsen at sidde i samme rum. For eksempel fortsætter det konferencebord, deltagerne sidder ved i den ene ende kameraet, sin runding ind i det billede, de kigger på.
I sin egen organisation har Cisco installeret 650 Telepresence-enheder fordelt på over 200 byer i 45 lande. Det har nedbragt Ciscos rejserelaterede udledning af drivhusgasser med cirka 181.319 tons, oplyser virksomheden.
Vær med, men bliv hjemme
1.500 organisationer er akkrediteret til at komme til København. Der er repræsentanter fra 192 landes officielle regeringer, men derudover tusindvis af NGO'er og 3.000 pressefolk.
Niels Christian Furu, som har ansvaret for Ciscos forretninger i Norden og i Benelux-landene, betegner københavner-topmødet som en oplagt begivenhed at vise, hvordan det er muligt at skære godt og grundigt ned på de klimabelastende flyrejser.
"Ønsker man at spare flybilletter og klimapåvirkning, er telepresence en måde at gøre det på. Så kan man lade nogen af folkene blive hjemme i Caracas, Johannesburg eller Sidney, og lade repræsentanter i København booke Cisco-rummene til at holde fjerndistancemøde med deres kolleger," siger han.
Måske skal de sælges videre
Ud over sponsoratet af de fire telepresence-rum har Cisco lanceret Global Climate Change Meeting Platform, der vil køre hele 2010.
I fire FN-kontorer og i det danske klimaministerium installeres telepresence-systremer. De befinder sig i FN-bygningen i New York, i UNFCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) i Bonn, der er permanent ansvarlig for COP-konferencerne.
Et tredje befinder sig i UN Palais de Nation i Geneve, Schweiz, der er hovedkvarter for cirka 40 FN-organisationer og i øvrigt er FN's it-hovedkvarter.
Endelig er der et rum i UNEP (United Nations Environment Programme) i Nairobi, og altså et i det danske klimaministerium.
"Tanken er, at når alle detaljerne skal på plads efter COP15, kan de mødes via telepresence i stedet for hele tiden at skulle flyve til hinanden. Så kan de fortsætte møderne uden at skulle rejse."
Tocifret millionbeløb
Den danske regering har præsidentskabet for COP-konferencen hele 2010, indtil Mexico overtager i decemeber.
Om rummene skal sælges til FN, når året er omme, vil tiden vise.
"Vi håber da, de er blevet så glade for det, at de har lyst til at beholde det, men vores donation rækker 2010 ud," siger Niels Christian Furu.
Det er langt fra gratis for Cisco at stille teknologi til rådighed for klimatopmødet.
"Det drejer sig om et væsentligt tocifret millionbeløb i danske kroner," siger Niels Christian Furu, uden at ville afsløre det faktiske budget.
"Vi har som stor virksomhed et socialt ansvar. Det er meget effektivt at lade være med at reje med jetfly over Atlanten hele tiden. Dermed er donationen helt i tråd med konferencens formål, og det giver god mening."