Artikel top billede

FN: Der skal stå it i klimaaftalen

Klima-it: It skal nævnes ved navn i det udkast, der lægger op til en global klimaaftale i København, mener FN-kontor.


It skal ses som nøglen til at nedbringe udledningen af CO2, hvis der indgås en global klimaaftale, som efterfølger til Kyoto-aftalen,
i København til december.

Det skriver Computing.co.uk

FN-kontoret ITU, Internationale Telecommunication Union, mener, mener, at it og telekommunikation skal nævnes specifikt i det udkast til en klimaaftale, som verdens lande arbejder med lige nu.

Indførelsen af it som selvstændigt emne i aftalen er vigtigt, fordi politikere over hele verden således bliver opmærksomme på, hvordan it kan være med til at skabe løsninger, der kan reducere CO2.

"Siden vedtagelsen af Kyoto-aftalen i 1997, er antallet af brugere af it og telekommunikation tredoblet. Det til trods, er it ikke nævnt specifikt i det foreløbige udkast til en aftale," lyder det i en udtalelse fra ITU.

Hvis den teknologiske innovation uforvarende er kommet til at skabe løsninger, der skader miljøet, mener ITU, at de samme innovative kræfter kan være med til at reducere CO2-udledningen på tværs af alle industrier.

Sparer 500 milliarder euro

En undersøgelse anslår, at en mere effektiv anvendelse af it og telekommunikation, kan bidrage til at reducere CO2-udedningen med 15 procent i 2020.

Dermed vil it-løsninger have fjernet fem gange mere CO2 end den samlede it-industri udleder.

Samtidig vil it-løsninger spare verdens virksomheder energi for hvad der svarer til 500 milliarder euro.

ITU mener, at det handler om intelligente og bæredygtige netværk, energieffektive datacentre, intelligente biler, it-baseret fjernarbejde, intelligente bygninger og arbejdspladser.

FN's it-kontor peger også på mulighederne med intelligente transportsystemer som satellit-baseret parkeringshjælp og GPS og RFID-baseret road pricing, der kan bidrage til mere effektiv bilkørsel.

Og endelig er der besparelser at hente i landbruget, der med klimamæssig fordel kan skifte den jordbaserede overvågning af arealerne ud med satellitbaseret. Det vil alene kunne fjerne 97 procent af CO2-udledningen fra den disciplin.

I Afrika har FN allieret sig med en række mobilselskaber om at installere 5.000 nye vejrstationer, der skal overvåge resultaterne af klimaforandringerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere