Mens regeringer og virksomheder verden over skriger på grønne løsninger til at bekæmpe den globale opvarmning, kan hjælpen være på vej i Solens Rige.
For den japanske regering er klar til at pumpe omkring 100 milliarder kroner i en gigawatt-strømstation, der svæver i kredsløb 36.000 kilometer væk fra jordkloden.
Det skriver Scientific American.
Laserstråler eller mikrobølger
Meningen med galskaben er, at fire kvadratkilometer store solfangere kan fange det konstante sollys i rummet og transportere det ned til jorden i form af mikrobølger eller som laserstråler, så japanerne kan få varm mad og elektricitet til alle deres tekniske dingenoter.
Indtil videre er teknologi-selskaber som Mitsubishi, Sharp og andre japanske firmaer hoppet med på rumvognen og klar med prototyper til at realisere den helt bogstaveligt langt-ude-plan.
Ulempen ved den intergalaktiske strømforsyning er, at de 100 milliarder kroner til strømstationen i det ydre rum ifølge det japanske videnskabsministerium kun kan mætte strømforbruget hos 300.000 ud af de omkring 47 millioner japanske husstande.
Klar om 20 år
Japanerne er klar til at kaste sig over første fase i projektet, der inkluderer en testsatellit, som formentlig i 2015 skal være klar til at sende solenergi tilbage til jorden.
På nuværende tidspunkt har japanerne bevis for, at 180 watts solenergi kan blive sendt frem og tilbage på jordens overflade.
Den japanske regering forventer, at hele systemet er oppe og køre om tyve år, så der i 2030 er åbnet for strømsluserne fra verdensrummet.
Amerikanerne med NASA som ledestjerne har i årevis forsøgt at få solenergi fra rummet til at blive et jordnært projekt, men efter knap en halv milliard forskningskroner har amerikanerne ikke fået projekterne til at flyve.
NASA estimerer, at prisen for rum-solenergi ligger på godt fem milliarder kroner per megawatt.