Fredagens aviser om it

Netsvindel kan ruinere firmaer. It er nøglen til klimakrisen. Bagger brugte identitetstyveri i Aigos. Apple stærkeste it-brand i Danmark.

Netsvindel kan ruinere firmaer

Når private bankkunder får rippet deres netbank-konti af web-svindlere, er deres økonomi sikret af lovgivingen. Det er ikke tilfældet, når det gælder private virksomheder, som selv må hoste op med pengene. "Situationen er i dag fuldstændig uacceptabel for især små og mellemstore virksomheder, og bankerne kan ikke bare sende aben videre," lyder det fra direktør Lars Bode fra brancheorganisationen DS Håndværk og Industri. Finansrådet peger på, at man som erhvervsdrivende bør kunne tage vare på hele sin forretning herunder it-sikkerhed. (Berlingske Tidende)

It er nøglen til klimakrisen

De to dages OECD-topmøde i Helsingør sluttede i går med budskabet om, at it er en helt afgørende brik i at få nedbragt CO2-udslippet. Hovedbudskabet til OECDs ministerråd var blandt andet, at grøn it betyder vækst og it- og telestrategi er økonomisk politik ikke teknologipolitik. (Berlingske Tidende)

Bagger brugte identitetstyveri i Aigos

Stein Bagger har angiveligt brugt en form for identitetstyveri i det konkursramte Aigos United S.A, som kurator i konkursboet Boris Frederiksen tidligere har vurderet, står med en gæld på 150 millioner kroner. Det skyldes, at Aigos rent faktisk slet ikke er Bagger-ejet, men derimod styret af Baggers tidligere partner Allan Vestergaard - og uden gæld. "Dermed kan der være tale om, at skifteretten har taget en fiktion under konkursbehandling," fastslår Caspar Rose, professor i selskabsret ved Copenhagen Business School.

Apple stærkeste it-brand i Danmark

Selskabet Reputation Institute har spurgt et repræsentativt udsnit af befolkningen, i alt 14.900 danskere mellem 18 og 65 år, om virksomheders omdømme fordelt på syv parametre herunder blandt andet innovation og produkter/servicer. Apple kiler sig ind som bedste it-firma på en niendeplads, mens konkurrenten Microsoft er andet bedste it-selskab på en 17. plads. Listen toppes af Lego. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Infrastrukturspecialist til tværfagligt team

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Pharma Nord

Java-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere