Da de danske netbanker for en uge siden lukkede 8.000 danskeres netbank, var det russiske programmører, der var årsagen.
Det fortæller sikkerhedsfirmaet F-Secure.
Adgangen blev spærret, efter et spionprogram blev opdaget på de berørte kunders pc'er, og det er dette program, der er udviklet af russiske programører.
Ifølge F-Secure havde hackerne specifikt udset sig danske netbank-kunder som målet for deres malware. Målet var at hente fortrolig bankinformation fra privatpersoner.
"Ideen bag dette angreb er ikke ny, men vi må konstatere at måden og midlerne, som benyttes, bliver mere og mere sofistikerede," siger Michael Dahl, Channel Manager i F-Secure Danmark, i en pressemeddelse.
Svært at opdage og fjerne
Gruppen af hackere har brugt "Man-in-the-Browser"-teknikken, hvor et stykke software lægger sig i laget mellem brugeren og i dette tilfælde netbanken.
Derfor opdager brugeren aldrig, at han eller hun gennem browseren sender andre data end de ønskede.
Samtidig har udviklerne gjort det vanskeligt at opdage og fjerne virussen, der er kodet med rootkit-teknologi.
Endnu har sikkerhedsvirksomhederne ikke noget program klar til at fjerne det russiske malware, men på tværs af firmaer samarbejder de om at finde en løsning.
"Alle har interesse i at samarbejde om, at afværge denne type angreb, som vi desværre kun kan forvente flere af i fremtiden. Vi har en fælles opgave for sikre at nettransaktioner og netbank systemerne i Danmark er sikre at benytte for borgerne," siger Michael Dahl.