Det kan ikke have været privatøkonomien, der har trykket Henning Dyremose, når han i løbet af årene har holdt fyraften fra sine topposter i TDC.
En gennemgang af TDC's årsrapporter og fondsbørsmeddelelser siden 1998, som Jyllands-Posten har foretaget, viser, at Henning Dyremose i gennemsnit har kunnet indkassere, hvad der svarer til en dagløn på 52.000 kroner før skat.
En del af pengene hænger naturligvis sammen med Dyremoses klækkelige lønninger.
Steg markant i årsløn
I begyndelsen af karrieren, da han første gang betrådte direktionsgangen i hovedkvarteret i Nørregade i 1998, kunne Dyremose årligt indkassere mellem tre og fire millioner kroner inklusive bonus og pension.
Men lønnen voksede dramatisk. I 2005 kunne Dyremose opgive en årsløn på 11,3 millioner kroner til skattevæsenet.
Ganske vist skyldes den relativt høje gennemsnitlige dagløn netop direktør-lønnen. Men ifølge Jyllands-Postens opgørelse er det langt fra hele historien.
Flere penge efter chefskifte
En stor del af beløbet udgøres af millionudbetalingerne til Dyremose efter at fem udenlandske kapitalfonde overtog TDC 1. februar 2006.
Ud over cheflønnen betød salget, at Henning Dyremose kunne indkassere 22,4 millioner kroner på en række aktieoptioner. Dertil kom en årsbonus på i bedste fald 15 millioner samt en indtægt for salget af egne TDC-aktier på 13,9 millioner kroner.
Kapitalfonde bidrog med 34 millioner kroner
Største gevinst var imidlertid den engangsbetaling på 34 millioner kroner, der kom på bordet, da kapitalfondene bad Dyremose om at indtræde i rollen som bestyrelsesformand.
Og - som Jyllands-Posten konstaterer i forbindelse med opgørelsen - så er gårsdagens farvel til formandsposten i bestyrelsen heller ikke nødvendigvis et farvel til det foreløbigt guldrandede TDC-eventyr.
Dyremose har eksempelvis købet anparter i kapitalfondenes opkøbsselskab for tre millioner kroner - og som kan vise sig som en god investering, når kapitalfondene videresælger TDC.