Eksperter: Firmaer er for dårlige til databeskyttelse

Det er slet ikke nok kun at fokusere på beskyttelse af de helt indlysende følsomme data, tordner sikkerhedseksperter.

Computerworld News Service: Virksomhederne skal være meget bedre til at håndtere alle de faktorer, som udsætter følsomme data og oplysninger for angreb. Ellers bliver deres generelle sikkerhedsniveau aldrig bedre.

Og så skal virksomhederne også være mere fremadrettede og handlingsorienterede, når det gælder deres strategi til forsvar mod datakriminalitet.

Den opsang lød i tirsdags fra de forsamlede eksperter til InfoWorlds Enterprise Data Protection Forum, som foregik i New York.

Fat i alle ender

Et panel af sikkerhedsekspert understregede, at virksomhederne må have fat i alle de ender, der kan bidrage til at klassificere virksomhedens mest værdifulde informationer.

Det er ikke nok kun at fokusere på oplysninger som personnumre, kreditkortnumre og kontonumre. Man bliver nødt til at sløre alle de data, som kan bruges til at genskabe en personprofil og derved stjæle identiteter eller foretage lignende svindel, lød det fra eksperterne.

Hvis det lykkes at identificere og beskytter alle de sammenhængende data, som kan bruges til den slags svindel, har man i høj grad reduceret risikoen og bevæget sig ud over det indlysende stadie, når det gælder sikkerhedsstrategi, sagde C. Warren Axelrod, chief privacy officer i U.S. Trust.

Databeskyttelse en selvmodsigelse

"Men databeskyttelse er en selvmodsigelse, og processen vil aldrig bliver perfekt. Dels på grund af it-systemernes natur, dels på grund af virksomhedernes behov for nem adgang til beskyttede data," sagde han.

Den eneste effektive måde at løfte datasikkerheden på, er at skabe et system, som gør det nemmere for de it-ansatte at klassificere alle typer af information. Og så skal man samtidig løfte niveauet for beskyttelse af data, som kan bruges til at genskabe en individuel identitet, sagde han.

Eksperterne var også enige om, at en international standard for databeskyttelse ville være til nytte.

Oversat af Niels Veileborg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere