Danskere forærer EU MySpace-profil

EU skal være bedre til at kommunikere med unge brugere over nettet. Derfor har to danskere foræret unionen en MySpace-profil. Det er dog tvivlsomt, hvor meget det hjælper, siger en ekspert.

EU har fået tilbudt en MySpaceprofil af to danskere.

Det er EU’s kommissær for kommunikation, svenske Margot Wallströmm, der i et brev har fået tilbudt at overtage adgangskoden til profilen.

Adressen til profilen er myspace.com/the_eu.

De to danskeres formål med EU’s MySpaceprofil er, at unionen skal være bedre til at komme i kontakt med EU’s borgere. Især kontakten til de unge halter, mener de to profil-donorer.

- Vi har spurgt os selv, hvor vi helst ville kommunikere med EU, og kom i tanke om MySpace. Da vi så, at EU ikke havde oprettet en MySpace-profil, tog vi sagen i egne hænder, Skriver Mads Mariegaard og Markus Bernsen i en pressemeddelelse.

Kunne være led i Plan D

Opfordringen fra danskerne kommer netop som EU befinder sig i en krise efter, at Holland og Frankrig sidste år stemte nej til EU’s forfatningstraktat. Og Margot Wallström har i tænkepausen lanceret det, som hun kalder Plan D.

Det dækker over debat, dialog og demokrati. Men hvis planen skal gennemføres, så mener de to danskere, at EU må ud på de medier, der er relevante.

- Hvis du vil nå de aktive, skabende og kulturinteresserede unge, så er MySpace et godt sted at starte. Du har jo selv sagt, du vil kommunikere med borgerne gennem deres foretrukne medier, skriver de til Margot Wallström.

EU skal have en klar agenda

Forskningsleder for Center for Ungdomsforskning, Jens Christian Nielsen, hilser initiativet velkommen, som et skridt i den rigtige retning for EU.

Men han kan ikke lade være med at være en smule skeptisk for, om EU kan tackle den konkrete kommunikation med de unge

- Mange unge har et billede af EU som en stor og fjern organisation. Og unionen bør have en meget konkret agenda på et sted som MySpace, men samtidigt skal den også have relevans for de andre brugere, udtaler han.

Jens Christian Nielsen har tidligere foretaget en del undersøgelser omkring unge og demokrati.

Og han pointerer, at når det drejer sig om unges indflydelse og demokrati, så kan EU hente mange points på alternative kommunikationskanaler.

Den dialog kunne også sagtens være på hjemmesider, hvor unge i forvejen allerede diskuterer politik.

- Det hjælper dog ikke at være at befinde sig på smarte hjemmesider eller diskussionfora, hvor der er mange unge. Den bagvedliggende organisation skal også være gearet for ikke at fremstå for firkantet for unge, udtaler Jens Christian Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere