SAP henter dansk ERP-specialist til topledelse

Danskeren Niels Theilmann-Møller får ansvaret for SAP's globale strategi for salget til små og mellemstore virksomheder. Den 37-årige dansker forlader dermed sit europæiske topjob i Microsoft.

Verdens største ERP-leverandør, tyske SAP, spiller nu et dansk kort i konkurrencen om at dominere markedet for forretningsapplikationer til små og mellemstore virksomheder over hele verden.

SAP har netop ansat den 37-årige Niels Theilmann-Møller som vice president med ansvar for salget til de små og mellemstore virksomheder.

Indtil 1. september havde Niels Theilmann-Møller ansvaret for salget af Microsoft Business Solutions til større virksomhedskunder i hele EMEA-regionen.

Før det var han regional direktør for salget til mindre og mellemstore virksomheder i Øst – og Centraleuropa.

Oprindeligt Navision-mand

Han kommer oprindeligt fra danske Navision og fulgte med da Microsoft i 2002 købte Navision.

SAP har de seneste år satset hårdt på at skaffe sig stadig flere kunder blandt de mindre og mellemstore virksomheder, hvor SAP traditionelt ikke har været så stærk.

Softwarefirmaet skal derfor bruge Niels Theilmann Møllers erfaringer med salg til de mindre og mellemstore virksomheder gennem partnere.

Det er en disciplin, som Navision var ekstremt stærk i, og som hele Microsoft-koncernen efterfølgende har lært en del af.

- SAP har jo allerede mere end 2.000 partnere, der leverer til mere end 20.000 kunder over hele verden, så kanalsalget er jo ikke noget nyt. Men det afgørende er, at sikre, at vi i SAP får skabt de tilbud, der både teknologisk og prismæssigt kan sikre, at de mindre virksomheder knytter sig til SAP, siger Niels Theilmann-Møller.

Her peger han på SAPs platformskifte fra en stor løsning med mange håndtag til en modulbaseret platform med mange services som et vigtigt element.

Hele platformskiftet baserer sig på visionerne om service orienteret arkitektur (SOA). Og Niels Theilmann Møller understreger, at netop SAP's avancerede SOA-arbejde har været et væsentligt incitament for ham til at tage jobbet.

Selv om Niels Theilmann Møller bliver en del af topledelsen i SAP, så har han valgt at have sin fysiske base på SAP's kontor i Københavns Nordhavn.

Efter en lang periode i München har han sammen med hustruen og den lille søn valgt at slå sig ned i Malmö.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere