Ementor dropper salg af dansk kabelforretning
Det norske it-konsulenthus Ementor har opgivet at sælge den profitable danske kabelforretning. Hverken TDC, Bravida eller Swedia Networks har angiveligt været interesseret i at betale op mod 100 millioner kroner for forretningen. En fusion med en konkurrent skal i stedet styrke Ementor. (Børsen)
TDC for langsom med EasyMobile
Teleanalytikerne John Strand og Holger Smitt kritiserer TDC for at være for langsom til at få det internationale Telmore-koncept EasyMobile ud af startblokken. Dermed er det gået skævt med planerne om at skabe en international milliardforretning, fordi konkurrenterne kan nå at reagere. (Jyllands-Posten)
Gyldendal vil sælge lydbøger via nettet
Forlaget Gyldendal udgiver næste måned otte lydbøger, der ikke længere skal være forbeholdt bibliotekerne, de blinde og svagtseende. Lydbøgerne kan købes som cd'er og bånd i butikkerne, men vil inden årsskiftet også kunne købes fra nettet i samarbejde med branche-initiativet Phonofile, så de kan høres på en computer, mobiltelefon eller MP3-afspiller. (Politiken)
Rettigheder bremser digitale bøger
En ny rapport fra Teknologirådet påpeger, at manglende aftaler om rettigheder bremser udbuddet af nyheder og kultur i digitale formater. Direktør for Biblioteksstyrelsen, Jens Thorhauge, efterspørger især digitalt udlån af danske bøger og tidsskrifter. Forlæggerforeningen vil næste år lancere en salgsportal for digitale bøger, dog primært fagbøger, lærebøger og opslagsværk. (Politiken)
Advarer mod sidegadevekselerer på nettet
Tvivlsomme børsmæglere, tidligere kendt som sidegadevekselerer, lever godt på nettet. Finanstilsynet har i år advaret mod syv virksomheder, der sælger finansielle ydelser uden de nødvendige tilladelser. Flere af mæglerne gemmer sig bag adresser i Hongkong eller andre eksotiske lande. (Berlingske Tidende)
Pladebranchen i kamp mod russiske pirater
Den russiske hjemmeside Allofmp3.com er igen kommet i søgelyset, fordi det er muligt at købe sange til under en krone uden pladeselskabernes accept. Udover at være billigere er sangene heller ikke digitalt beskyttet. "Det er prisen for at have et lovligt produkt," siger Jesper Bay fra den danske afdeling af IFPI, der arbejder på at få lukket det russiske site. (Berlingske Tidende)