Mobil ERP skal sikre dansk chokoladeeventyr

Mobil adgang til ERP-systemet C5 skal være med til at sikre succes for iværksætteren Claus Clausen, der er i gang med at etablere sin egen chokoladefabrik på Djursland. Samtidig spares der på papiret.

Flødeboller og chokolade i høj kvalitet bliver forhåbentligt resultatet, når produktionen om en måneds tid går i gang på Gl. Mølle Chokoladefabrik på Djursland.

En væsentligt brik i at gøre projektet til en succes bliver mobil adgang til ERP-systemet C5, så to varebiler kan køre landet tyndt og hele tiden give folkene på fabrikken nøjagtig besked om, hvad der bliver solgt.

Samtidig spares en kontordame, ligesom man hvert år slipper for at sende 6.000 papirfakturaer ud.

Bag chokoladefabrikken står Claus Clausen, der efter sin 50 års fødselsdag og 15 år som ejendomsmægler ville prøve noget nyt.

- De to biler, vi har kørende med varer, kan fakturere direkte ude i butikken. I samme øjeblik sendes data hjem til vores lager, som kan nedskrives, så vores produktionsfolk hele tiden kan se, hvad vi sælger, fortæller Claus Clausen.

Sælger gennem partnere

Til at hjælpe sig har han fra København hentet chocolatier Michael Lentz, og i alt skal der 12 ansatte til det lille, danske chokoladeeventyr.

Selve it-systemerne er leveret af it-selskabet Thy:solutions, der er et af tre ben i Thy Data-koncernen.

Thy:solutions udvikler software til Microsoft Business Solutions og sælger det gennem partnere som Columbus og Tectura.

Til Gl. Mølle Chokoladefabrik har man sammen med Bredana Systemudvikling leveret et C5-system baseret på produktet JobRecorder. Det gør det muligt at arbejde med sit ERP-system, selv man ikke har adgang til det - hvilket ofte vil være tilfældet på mobile enheder.

Carsten Sørensen står i spidsen for udviklingen af produktet, efter han i august blev hentet til Thy:solutions.

Han var tidligere chef for den afdeling i Microsoft Business Solutions, som netop har meldt ud, at der nu skal sættes turbo på at gøre Navision, Axapta og andre ERP-systemer mobile.

Enkelthed

Hos Thy:solutions ligger fokus på at gøre det let for de partnere, som sælger selskabets software, at tilføre EPR-systemet nye roller, som kan bruge det mobilt på en simpel måde.

- Vi kommer meget fra produktionsverdenen, hvor vi har en anden type medarbejdere end den traditionelle ERP-medarbejder foran skærmen. Det skal være simpelt at gå til og køre videre offline, selvom ERP-systemet er nede, fortæller Carsten Sørensen.

Thy:solutions har 22 ansatte, og JobRecorder er et af hovedprodukterne.

På Djursland håber Claus Clausen, at systemet vil være til hjælp, når han fra midten af november satser på at producere Danmarks bedste chokolade.

Chokoladen fra Gl. Mølle Chokoladefabrik vil blandt andet blive sat til salg i specialforretninger, Interflora-butikker og hos Guldbager-kæden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere