iPod - MP3 med suveræn lydkvalitet

Som nogle af de første i Danmark har vi fået fingrene i Apples seneste genistreg - musikafspilleren iPod. Den lille MP3-afspiller giver en fantastisk lydkvalitet, og designet er lækkert og enkelt. Der er plads til fem gigabyte musik, og det tager den kun få sekunder at overføre musikken fra en hel cd til iPod'en.

Design

PC World Online er blandt de første i Danmark, der har testet Apples mobile musikafspiller iPod, som kom på markedet den 11. november. Vanvittig hurtig overførsel af musik, enkelt og flot design samt en suveræn lydkvalitet og en fem gigabyte harddisk er nogle af de bemærkelsesværdige ting ved iPod'en. Prisen er også bemærkelsesværdig, da man skal være mere end almindelig rundhåndet for at give en iPod i julegave - den koster nemlig 4.250 kroner med moms.

iPod er en lille sag, der vejer 185 gram og har dimensionerne 10 x 6 x 2 cm. Afspilleren indeholder en harddisk på fem gigabyte samt 32 megabyte RAM, der skal forhindre huller i afspilningen. Der er indbygget lithium-batteri, så der kan spilles musik uafbrudt i ti timer. iPod'en kan afspille musik i MP3-, WAV- og AIFF-formaterne, og er integreret med Apples iTunes jukebox-software. Vi har testet musikafspilleren sammen med Apples bærbare computer iBook.

Design
Som de fleste af Apples produkter er designet af iPod flot og enkelt på samme tid. På bagsiden af iPod er der rustfrit stål, mens man på forsiden bliver mødt af en hvid flade af plastic. LCD-skærmen har plads til seks linjers tekst, og det er derfor let at læse teksterne til de forskellige musiknumre. Musikken er inddelt i en menu efter playlist, album eller kunstner.

Der er plads til hundredevis af musiknumre i iPod, og det er let at navigere rundt mellem dem ved hjælp af et drejehjul, der til forveksling ligner drejehjulet på B&O's trådløse BeoCom 6000 telefon. Jo hurtigere man drejer på hjulet, desto hurtigere kan man scrolle gennem menuerne.

Lydkvalitet

Lydkvalitet
Lydkvaliteten er overraskende bedre end andre musikafspillere, og det føles som om man hører musikken i et af de dyreste surround sound studier. Den høje lydkvalitet skyldes i følge Apple de såkaldte Neodymium-transducermagneter i høretelefonerne.

Der er ingen huller i afspilningen, uanset om man sidder stille eller jogger. De 32 megabyte RAM bruges til bufferhukommelse, hvilket svarer til, at cirka 20 minutter af den kommende musik lagres i bufferen.

5 GB harddisk
iPod har fem gigabyte harddisk og kan derfor indeholde cirka 1.300 musiknumre ved en komprimeringsrate på 128 kilobit pr. sekund. Hvis man ikke fylder hele afspilleren op med musik, kan den bruges som en ekstern harddisk til lagring af andre typer filer, for eksempel billeder eller dokumenter.

FireWire

Afspilleren forbindes til computeren via FireWire (IEEE 1394a), som er standard på Apples Macintosh-modeller. FireWire fungerer også som strømkabel, og iPod'en oplades automatisk hver gang iPod'en forbindes til computeren. Via FireWire kan man overføre hvad der svarer til en hel cd på under ti sekunder. Vi overførte 150 musiknumre på cirka et minut, så man skal altså ikke vente evigheder på at afspilleren fyldes med musik, som man er vant til fra USB.

Synkronisering med iTunes
Når iPod'en forbindes med computeren, så bliver programmet iTunes startet op, og alt hvad der er ændret, så som en ny playlist, bliver opdateret på iPod'en. Hvis der er så meget musik, at der ikke er plads på afspilleren, skal man manuelt fortælle, hvad der skal opdateres. iPod'en leveres med iTunes 2-software.

Ulemper
Ulemperne ved iPod'en er i første omgang den noget pebrede pris, samt at den i øjeblikket kun kan bruges til Macintosh computere. Derudover kunne vi godt bruge en taske til iPod'en eller en klips, så man kan sætte den i bæltet. En softwarefejl i afspilleren, som blev fundet i starten af december, er blevet rettet i alle iPods i butikkerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere