It-succes lever i skyggen af EDB Gruppen

It-firmaet EG Data Inform med hovedsæde i Hjørring lever som datterselskab til EDB Gruppen et liv i skyggen, mens overskuddet er steget 15 år i træk. Firmaet tjener millioner på at sælge software til store boligselskaber.

Software til boligselskaber og læger fortsætter med at give millionfremgang til it-selskabet EG Data Inform med base i Hjørring.

Stifter Christian Jensen står fortsat i spidsen for selskabet, selvom det i 1990'erne blev købt af EDB Gruppen, der igen ejes af primært IBM.

Her har EG Data Inform levet et liv i skyggen, mens både overskud og omsætning er steget år for år.

Står for overskuddet

Sidste år stod selskabet således for mere end halvdelen af det samlede overskud i børsnoterede EDB Gruppen. I 2003 var EG Data Inform sammen med EG Utility ene om at hive et overskud hjem til EDB Gruppen.

- Vores overskud er steget 15 år i træk, og det er da en fornuftig strategi at have, men i løbet af de år har vi været inde på mange forskellige forretningsområder, fortæller Christian Jensen.

For seks til syv år siden var EG Data Inform således en af de største aktører på revisor-markedet, men det blev solgt fra til det tidligere Hands. Det skete, fordi Christian Jensen forudså en konsolidering i branchen og et skifte mod standardsoftware.

EG Data Inform A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning80,278,1
Resultat af primær drift (EBIT)22,520,1
Resultat før skat 23,221,6
Resultat16,215,1
Egenkapital27,024,7
Antal ansatte7475
På samme måde blev alle Navision-kunder på et tidspunkt solgt fra til BFC i Herning.

Læger og boliger

I dag har EG Data Inform tre hovedområder og kontorer i både Århus og Ballerup foruden hovedkontoret i Hjørring.

Et af de mest succesfulde områder er software til store boligselskaber, mens også software til læger og vagtlæger samt et driftscenter i Hjørring er med til at sikre et solidt millionoverskud.

Sidste år blev det til et overskud på 16,2 millioner kroner efter skat ud af en omsætning på 80,2 millioner kroner.

På boligområdet står EG Data Inform blandt andet bag det system, som gør det muligt for studerende at skrive sig op til boliger på tværs af boligselskaber i Århus.

Indscanner regninger

- Udgangspunktet var i sin tid, at man skulle betale huslejen, men nu er der også ventelistestyring. På alle områder udvikler det sig, og næsten alting i dag kan foregå over internettet, siger Christian Jensen.

Ud over selvbetjening via nettet er den nyeste udvikling et integreret system til indscanning og styring af papirdokumenter.

- Forestil dig, hvad der kommer af håndværkerregninger til et boligselskab med 30.000 boliger. Der forsøger man at gøre systemerne mindre og mindre papirtunge, fortæller Christian Jensen.

EG Data Inform er i dag den største softwareleverandør til boligselskaber, men satser på at få bedre fat i markedet for privatudlejning.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektkonsulent til nyopstartet it-projekt

Netcompany A/S

Test Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere