Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Test: Det her er det tætteste du kommer på et headset til både kontor- og fritidslivet

Poly Voyager Free 60+ UC er skabt til at brillere både på kontoret og i hjemmet.

Et headset er ikke bare et headset.

Det vil man erfare, hvis man ofte skal veksle mellem arbejdsenheder, mobilen og hjemmets pc.

Overgangen er langt fra lige sømløs, når der skiftes mellem to eller flere systemer og styresystemer.

Vil du samtidig skifte hurtigt eller endda automatisk mellem forskellige støjreduktionsniveauer, er det ikke altid ligetil.

Men alt det sikres nu i en enhed med både det professionelle livs behov og fritidslivet for øje: Mød Polys Voyager 60+ UC.

Version 1.0

Det er efterhånden ved at være et årti siden, at de første fuldt trådløse headsets begyndte at dukke op.

Men Poly Voyager 60 Free er det første bud på sådan et fra selskabet og bærer derfor også præg af, at det er selskabets første færd indenfor kategorien.

Selve æsken som Voyager Free 60 serveres i er noget større end hvad man typisk ser. Den kan dog oplades trådløst.

Til gengæld gemmer den på flere funktioner end, hvad man typisk finder i ladeetuier, da der både er skabt plads til en lille farveskærm (vel at mærke i ’plus’ modellen) samt en praktisk USB-C dongle til pc’en, tabletten eller endda mobilen (fungerer eksempelvis fint med en Android-smartphone).

De to ørepropper der følger med, bærer præg af at være version 1.0 af et trådløst headset.

De består nemlig af noget letbenet plast hele vejen rundt, mens de fylder mere end langt de fleste in-ear headsets derude.

Dertil er der ikke gjort noget nævneværdigt for at gøre dem vand- eller støvtætte.

Selve byggekvaliteten virker god nok, men da de fysisk set også er større end normalen, kommer de til at virke lidt kluntede, hvis du eller er vant til at bruge et nyere headset som Apples AirPods Pro.

I mit tilfælde kom det lange ben fra Voyager 60 ofte til at strejfe mit fuldskæg med skratten til følge.

Alt-i-en’er

At de kan virke lidt lette og kluntede er dog hurtigt glemt, så snart de sidder i ørerne. Den lave vægt er endda en klar fordel, hvis man skal have det på i længere tid.

Samtidig brillerer headsettet ved at være tænkt til et hav af forskellige brugsscenarier. Voyager Free glimrer ved at kunne knytte sig med op til otte enheder på en gang, mens den behændigt kan springe fra enhed til enhed – på skærmen kan man endda få et overblik over ens parrede enheder.

Hver øreprop fungerer naturligvis som selvstændige enheder, så du kan nøjes med blot at have en prop i øret under et opkald.

Voyager 60 Free er naturligvis UC-certificeret, hvilket gør den oplagt til videokonferencer med platforme som Teams og Zoom, som endda kan tilgås ved tryk på en knap.

Headsettet byder også på snedige features til livet uden for kontoret, ved at ladeetuiet kan tage imod lyd-input i USB-porten, så man kan tilslutte etuiet til eksempelvis flyets AUX-stik og få trådløs lyd til filmen, når man krydser Atlanten.

Man får altså fordele fra både den professionelle og mere forbrugerrettede verden samlet i en enhed.

I begyndelsen af min test-periode savner jeg en feature fra dedikerede kontorheadsets: Den glimrende trådløse rækkevidde.

Bevægede jeg mig mere end 10 meter fra maskinen, begyndte forbindelsen at hakke.

Jeg opdagede dog, at jeg ved at skifte til donglen på effektiv vis kunne få tredoblet rækkevidden, så jeg nu kunne nå de cirka 30 meter over til redaktionens kaffemaskine og tanke op, uden at forbindelsen røg.

Selve app’en ’Poly Lens’ virker også lidt rudimentær ved første møde, men dykker man ned i indstillingsundermenuen, finder man faktisk et godt udvalg af muligheder til indstilling af alt fra equalizer, støjreduktion, transparens og lydprofiler.

Til samtale og musik

Poly Voyager 60 Free slår sig ikke som værende noget hifi-udstyr.

Det betyder dog ingenlunde, at den ikke kan levere solid lydkvalitet, når der lyttes til musik eller film. Lydbilledet er åbent, luftigt og ganske detaljeret.

Der vil dog alt andet lige findes større musikalske oplevelser i prislejet, men hifi-delen er bestemt ikke overset her.

Den brillerer også til samtaler, hvor man kommer klart og tydeligt igennem – også hvis der skulle være støj omkring en.

Støjreduktionen er ganske effektiv, men daler i kvalitet, når man slår de halvåbne ’transparente’ tilstande til, der skal lade stemme eller omgivelser trænge igennem.

Vindstøj er der heller ikke rigtig optimeret efter, og det vil kunne høres på en løbe- eller cykeltur efter arbejde.

Driftstiden skulle være god for op til otte timer på en opladning – i praksis oplevede jeg at skulle lade op nogle timer før det. Men fem til seks timer er fortsat ganske godkendt.

Tæt på at være en sand multikunstner

Polys rejse-headset er lidt af en multikunster, da den på effektiv hvis forener kontor-headsetets fortræffeligheder med et format, der gør dem anvendelige efter fyraften.

Samtidig har selskabet indlejret nogle snedige features såsom fjernstyringen fra ladeetuiet, USB-donglen og pass-through funktionen, som ikke ses andre steder.

Når der samtidig spilles ganske overbevisende på de mere musikalske dimensioner er det kun den lette konstruktion uden nogen form for vandafvisning gør, der bør give grund til at tøve med at investere i Poly Voyager 60.


Loading ikon