Danske Bank rykker til tops på internettet

Danske Banks hjemmeside er bedst blandt de hjemlige børsnoterede virksomheder, når det gælder kommunikation med aktieanalytikere, investorer og erhvervsjournalister. Også Danisco, Lundbeck og Nordea ligger højt.

Med et voldsomt spring er Danske Bank klatret helt til tops i den årlige undersøgelse af danske børsnoterede virksomheders evner til at kommunikere med finansverdenen.

Fra en placering i den dårlige halvdel af de 35 største selskaber har Danske Bank skubbet sidste års vinder Nordea fra tronen og er nu den bedste virksomhed blandt de 35, viser den årlige undersøgelse foretaget af det svenske webranking-bureau Hallvarsson & Hallvarsson.

Bedste score i seks år
Samtidig viser undersøgelsen, at virksomhederne samlet har strammet op på deres hjemmesiders informationsvenlighed over for omverdenen, da den gennemsnitlige score er den bedste i seks år.

Undersøgelsen omfatter de 35 største børsnoterede selskaber målt på markedsværdi på Københavns Fondsbørs. Den tager udgangspunkt i 111 forskellige kriterier, som dækker både teknologi og indhold.

Kriterierne er skabt ved at spørge en række finansielle analytikere, investorer og journalister, hvordan de benytter virksomhedernes hjemmesider og hvilken information, de ønsker adgang til.

Topplaceringen fastslår, at de adspurgte mener, at Danske Banks hjemmeside giver bedst adgang til de ønskede informationer.

Efter Danske Bank, som har scoret 76 ud af 100 mulige point, ligger fødevareingrediensfirmaet Danisco på andenpladsen med en score på 72. Medicinalfirmaet Lundbeck deler tredjepladsen med Nordea, som har tabt lidt point fra sidste år.

Flere egenskaber

- En faldende score betyder ikke, at en webside er værre end for et år siden, men testprotokollen styrkes får hvert år, da nye egenskaber introduceres. Det skærper definitionerne i kriteriet, ligesom egenskaber, der er blevet generelle krav skrottes, skriver Hallvarsson & Hallvarsson i en pressemeddelelse.

Generelt vurderer konsulentfirmaet Hallvarsson & Hallvarsson, at der er sammenhæng mellem størrelsen af et selskab og kvaliteten af dets hjemmeside. På nær Maersks hjemmeside.

Danmarks største selskab er kendt for at have en mere tilknappet informationspolitik end gennemsnittet af virksomheder på fondsbørsen. Maersk optager plads nummer 24 med en score på 43,5.

Årets drop står Group4 Securicor for med et pointfald på 24,25 til 35,25, men ifølge konsulenterne bag undersøgelsen skyldes det opsplitningen af Group4 Falck.

- Den nye virksomhedshjemmeside er sikkert ikke fuldt implementeret, skønner Hallvarsson & Hallvarsson.

Danske Banks topplacering skyldes blandt andet bankens net-strategi for investor relations, som blev fastlagt i 2000. Her var målsætningen, at banken skulle være blandt de tre bedste danske virksomheder på listen i 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere