Artikel top billede

(Foto: © Ondine Goldswain /)

Storbank undersøges af datamyndighed: Anklages for at overvåge ansatte

Datamyndighederne i Storbritannien undersøger storbanken Barclays for at bruge analysesoftware til overvåge de ansatte.

De britiske datamyndigheder, ICO, undersøger nu storbanken Barclays for at overvåge sine ansatte.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Datamyndighederne tager sagen op efter, at beskyldningerne om overvågning af bankens personale dukkede op medierne tidligere på året.

Her beskrev britiske medier at banken gjorde brug af analysesoftware fra virksomheden Sapience, der ved at overvåge de ansatte computere kan oplyse arbejdsgiveren om den ansatte effektivitet og arbejdsmønstre.

“Folk forventer, at deres privatliv også er privat ligesom, at de også har en forventning om, at de har ret til en vis grad af privatliv på deres arbejdsplads,” siger en talsperson for ICO til Reuters.

Ansatte bør informeres

Talspersonen påpeger ligeledes overfor Reuters, at hvis arbejdsgivere skal overvåge de ansatte, så bør de ansatte informeres om det,

“Hvis organisationerne vil overvåge de ansatte, så bør der var klarhed om formålet og hvilke fordele der er forbundet med det. Organisationer bør også sikre sig, at de ansatte er klar over hvordan og i hvilket omfang de bliver overvåget,” tilføjer talspersonen.

I 2017 blev Barclays ifølge Reuters ligeledes kritiseret for at bruge et system ved navn OpenEye, der registrerede hvor længe de ansatte sad ved deres skriveborde.

Læs også: EU-dom rejser en række nye GDPR-spørgsmål - Datatilsynet skal nu igang med klarlægning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere