AF skyder millioner i SAP-uddannelse

Et uddannelsesprogram skal gøre 18 nye SAP-programmører klar til et hungrende marked. Pris: tre millioner kroner, som AF-Storkøbenhavn punger ud med. De involverede mener dog, at pengene vil være godt givet ud, og at der nærmest er jobgaranti til de, som gennemfører forløbet.

AF-Storkøbenhavn vil forsøge at få en del af de ledige it-specialister sluset ind på SAP-området, hvor der længe har været så stor mangel på folk, at man har hentet dem i udlandet.

Et samarbejde mellem International Tech, it-fagforeningen Prosa og uddannelsesudbyderen ITA Group udmønter sig nu i, at AF udbyder et uddannelsesforløb på SAP-området.

Initiativet kommer fra International Tech, som udfører en bred vifte af opgaver på ERP-området for en række store danske kunder.

Nærmest jobgaranti
Direktør i International Tech, Torben Madsen, mener, at AF-Storkøbenhavn har set velvilligt på projektet, fordi man på det nærmeste har kunnet stille jobgaranti for kursisterne.

- Vores kunder efterspørger folk, som både har kompetencer inden for SAP og som kan tale dansk, siger han.

De 18 personer, som når gennem nåleøjet og får lov til at starte på det seks måneders kursus fra september, er garanteret ansættelse i en række tilknyttede virksomheder, såfremt de består SAP-certificeringen.

Faglig sekretær i Prosa Mads Kellerman understreger, at det ud over kompetencer som uddannelse på datamatiker-niveau samt nogen programmør-erfaring vil kræve et stort engagement fra de enkelte kursister at gennemføre uddannelsen.

- Det bliver et benhårdt program, så folk vil blive liciteret meget hårdt især på deres personlige dedikation til projektet, siger han.

Pris: Omkring tre millioner kroner
Prisen for at uddanne de 18 SAP-programmører vurderer Mads Kellerman vil være "under" tre millioner kroner, som skal betales af AF-Storkøbenhavn.

Netop prisen på uddannelsen har været en barriere for mange ledige og nyuddannede med interesse for området.

Trods den åbenlyse mangel på SAP-folk har AF hidtil tøvet med at bruge penge på at uddanne inden for ERP-systemet. Og det skyldes ifølge Mads Kellermann, at man før har brændt fingrene.

For knap to år siden forsøgte AF sig også med en uddannelse i det udbredte ERP-system, men det blev langt fra en succes.

- Kursisterne magtede ikke at gennemføre, og det skyldtes vist, at det ikke var den rigtige udbyder, siger han.

Men Torben Madsen er sikker på, at man denne gang har fundet den rigtige opskrift.

- Jeg mener, at vi har Danmarks to bedste SAP-undervisere, som vi sætter af til projektet, og så har vi fået ITA Group til at stå for det praktiske omkring kursusforløbet, siger han.

SAP selv er ikke umiddelbart involveret i uddannelsesforløbet, ud over, at man foretager eksamineringen af kursisterne.

SAP har dog selv forsøgt at imødegå manglen på SAP-folk ved at uddanne ledige akademikere til SAP-konsulenter via et trainee-program, som netop er gået i gang.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra AF-Storkøbenhavn eller fra konsulentdirektør i SAP, Henrik Hasselbalch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere