Artikel top billede

Ud og sejle med færge i sommerferien? … så pas på, for mobilsnak og Netflix via satellit koster (stadig) kassen

Mobilsnak og dataforbrug via satellitforbindelse, som mange færgeselskaber tilbyder, når der er for langt til landstationerne, er - stadig - en bekostelig affære. Samtidig viser en afgørelse fra Teleankenævnet, at den indbyggede roamingbegrænsning i mange abonnementet ikke beskytter mod kæmperegninger.

Det kan blive en overordentlig bekostelig affære at surfe løs … og lade ungerne gøre det samme … hvis sommerferien involverer en tur med en færge, hvor mobilforbindelsen er skiftet til en satellitbaseret og ikke en landbaseret.

Den finte har vi på Computerworld skrevet om flere gange - senest her:
Netflix-film til søs kan koste dig over 330.000 kroner

Nu viser en afgørelse fra Teleankenævnet, at finten stadig sender uventet store regninger afsted til danske mobilkunder.

Sagen, der begynder i marts 2017, drejer sig om en kvinde med to døtre, som hver især havde et mobilabonnement hos Plenti til 119 kroner om måneden, der omfattede fri tale, fri sms og fri data.

Begge abonnementer havde et loft for forbrug af mobildata i udlandet på 465 kroner, men efter en tur med et skib i Norge fik kvinden en regning for dataforbrug ombord på skibet på henholdsvis 965 kroner og 1.162 kroner.

Kvinden mente, at dataloftet i abonnementet ville spærre for dataforbrug, når loftet blev nået.

Samtidig gjorde hun opmærksom på, at hun udtrykkeligt i en sms havde gjort det klart for teleselskabet, at forbrug af data i udlandet skulle spærres, når grænsen på 465 kroner blev nået. Desuden var hun blevet oplyst om, at hun skulle sende en sms til Plenti, hvis hun ville forhøje beløbsgrænsen.

Kvinden pegede også på, at hun spærrede for dataforbrug på de to abonnementer, så snart det var muligt, og at hun ikke kunne gøre det, før hun havde fået information fra den udenlandske mobiloperatør. Hun mente heller ikke, at hun var ansvarlig for forsinket modtagelse af informationer fra operatøren.

Men lige meget hjalp det.

Teleankenævnet siger i sin afgørelse, at Plenti havde ret til at sende kvinden den pænt store bon for mobilforbruget på færgen, for det stod i vilkårene for abonnementerne, at registrering af dataforbrug i udlandet kunne være op til 30 dage forsinket.

Ankenævnet mener heller ikke, at opkrævningen var usædvanlig i betragtning af, at den gælder forbrug af data via satellit.

Nævnet siger også, at kvinden selv burde have været opmærksom på, at det er betydeligt dyrere at hente data på en mobil via satellit ombord på et skib, og at hun skulle have sat sig bedre ind i vilkår og prisniveau.

Du kan læse hele afgørelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere