Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Her er it-udviklernes favorit-teknologier

Et it-udviklingssite har spurgt sine mange tusinde brugere om deres favorit-programmeringssprog og teknologier plus en masse andet. Her kan du se, hvad it-udviklerne foretrækker at arbejde med på skærmen.

Programmeringssproget JavaScript er det hyppigst benyttede på verdensplan tæt efterfulgt af database-sproget SQL.

Det viser en opgørelse som it-udviklingssitet Stack Overflow har publiceret med svar fra knap 22.000 udviklere i hele verden.

Oversigten viser også, at Java, C# og Python følger godt med i topstriden.

Sitet har også spurgt sine brugere, hvilke programmeringssprog og teknologier, som de elsker og hader allermest.

På kærlighedssiden topper iOS-sproget Swift, mens respondenterne hader Salesforce-platformen, Visual Basic og Wordpress allermest.

Mange it-folk i Norden

Udover rangering af de mest benyttede programmeringssprog opstiller Stack Overflow også en række mere eller mindre interessante fakta om it-udviklere - baseret på Stack Overflow-brugernes tilbagemeldinger.

Eksempelvis kan man se, at der bor flest it-udviklere i Luxembourg, hvor omkring 40 folk ud 1.000 beskæftiger sig med kode.

Norden er for øvrigt godt repræsenteret i den oversigt, da Island, Sverige og Finland også sniger sig med på top 5-listen.

Gennemsnitsalderen på it-udviklerne anslås til at ligge på 28,9 år, mens de fleste kodenørder (41,8 procent) er selvudlærte udi programmeringens ædle kunst.

5,8 procent er kvinder

Ud fra Stack Overflow-læsernes feedback fremgår det også, at 92 procent af verdens programmører er mænd, mens 5,8 procent er kvinder.

Resten ønsker ikke at oplyse deres køn eller angiver 'andet' i undersøgelsen.

Som en lille humoristisk krølle på halen har Stack Overflow også undersøgt, hvor it-udviklerne drikker mest kaffe, cola og andre koffeinholdige drikke.

I koffein-oversigten sniger Danmark sig op på en sjetteplads med 2,7 koffeinholdige drikke om dagen, mens Norge ligger helt i top med et gennemsnit på 3,09 per udvikler.

Du kan selv se hele oversigten fra Stack Overflow her.

I undersøgelsen angives det desuden, at spørgsmålene er udsendt på engelsk.

Derfor kan der godt være en underrepræsentation af udviklere, der måske kan flere programmeringssprog, men ikke er så engelskkyndige, at de har meldt tilbage på spørgeskemaet.

"Jeg kunne ikke tale engelsk, da jeg var i USA første gang - men jeg kunne snakke BASIC"


Test-dig-selv: Er du skrappere end Danmarks bedste programmører?

De vinder igen-igen: Danmarks bedste programmører kommer fra København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere