Intel har talt om det længe, men nu begynder planerne for alvor at tage form: De første helt kabelfrie bærbare computere vil være klar i butikkerne om et års tid.
De nye modeller vil være helt blottet for kabler. Det betyder nul opladningskabler, nul kabler til dataoverførsel og nul kabler til eksempelvis eksterne skærme.
Ifølge chefen for Intels PC Client Group, Kirk Skaugen, vil Intel i begyndelsen af næste år være klar med en kabelløs prototype.
Den skal anvendes som reference-model for de af hardware-producenterne, der er med på ideen og som ønsker at udvikle komponenter til kommende kabelløse computere.
Både Dell, Lenovo, Asus og Panasonic er med i arbejdet, der bygger på opladning via magnetisme med en teknologi, der er udviklet af sammenslutningen A4WP (Alliance for Wireless Power), som blandt andre tæller Samsung og Qualcomm.
Det er med andre ord væsentlige kræfter, der står bag intentionerne om snart at være klar med en velfungerende kabelløs computer.
Intel står i disse dage bag selskabets store udvikler-konference, Intel Developer Forum, i San Francisco.
Her har Intel blandt andet præsenteret en kabelløs computer, der trådløst overfører 4K-video til et high definition-fjernsyn, ligesom Intel har fremvist en bærbar, der oplades alene ved at stå på et specielt bord.
Kirk Skaugen og Intel ser en stor fremtid for de kabelløse computere, fordi vi allerede i dag i stor stil medbringer vores bærbare computere og anvender dem i eksempelvis lufthavne, på cafeer og andre steder, hvor vi kommer.
Her skal vi imidlertid altid huske diverse kabler - ikke mindst strømstik.
Lufthavne og andre er interesserede
Allerede i dag er flere lufthavne, cafeer og lignende i gang med at overveje at indføre trådløse opladnings-stationer til bærbare computere.
De første kabellløse bærbare vil blive udstyret med chips baseret på Intels Skylake-arkitektur.
Intel har i de seneste måneder arbejdet på at udvikle en slags smart dock, hvorfra en bærbar kan oplades samtidig med, at der overføres data til eksterne enheder.
Docken bygger på WiGig-teknologien, der ifølge Intel er tre gange hurtigere end den nyeste Wi-Fi-teknologi.
Intel arbejder ligeledes på lignende løsninger til både smartphones og tablet-computere.