På blot ét år har politiet modtaget 77 procent flere sager om databedrageri.
It-kriminalitet fylder altså en stadig større del af kriminalitetsbilledet, og det er en udfordring for den danske etat, der halter efter resten af samfundet i den digitale udvikling.
Derfor har Rigspolitiet og anklagemyndigheden valgt at oprette et nationalt cyber crime-center, som med højteknologisk udstyr og specialistkompetencer skal bekæmpe, analysere og forebygge it-kriminalitet samt foretage trusselsvurderinger.
Og nu har du muligheden for at blive chef for den butik.
Visionær og jordnær
Hvis du har fået blod på ansøgningstanden, bliver dine fornemste opgaver at opbygge enheden, og så får du ansvaret for en række strategiske funktioner, der blandt andet omfatter udvikling af en national strategi for politiets indsats mod cyber crime.
Desuden skal centret understøtte politikredsenes efterforskninger, bistå med at indsamle og analysere digitale beviser, yde teknisk bistand til aflytninger og til at indsamle information på internettet.
Læs også: Disse it-tjenester giver politiet udfordringer
Som chef for cyber crime-centret skal du også tage dig af store koordinerede samfundstruende angreb, hvor it-kriminelle forsøger at hacke sig ind i danske virksomheder, organisationer og offentlige myndigheders it-systemer og registre.
Men også de mere borgerrelaterede opgaver som betalingskortbedrageri, identitetstyveri samt onlinemisbrug af børn falder ind under jobbeskrivelsen.
Kraftcenter, der spreder ringe i vandet
Centret skal ifølge rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg være et kraftcenter med ekspertise, men der skal også oprustes i de enkelte politikredse:
"Nogle sager ser umiddelbart ud til at være enkeltstående småbedragerier på nettet, men når vi får de rette systemer, kan vi måske se, at der er tale om store organiserede sager, hvor hundredvis af danskere er blevet snydt på samme måde i internethandler rundt om i landet. Vi vil med centret have en kapacitet, så vi er til stede alle de steder, hvor kriminaliteten foregår, så de kriminelle ved, at vi også patruljerer på nettet," har han tidligere på måneden udtalt til jp.dk.
Centret skal ifølge avisen bestå af 80 til 100 medarbejdere, hvoraf de cirka 50 kommer fra Rigspolitiets særlige it-efterforskningssektion, NITEC, der bliver lagt ind under det nye center.
Der er i øvrigt ansøgningsfrist den 5. marts, og du kan finde opslaget på politiets webside.