Artikel top billede

Omsætnings-boom på apps til Android: Her er forklaringen

Nye tal viser, at omsætningen på markedet for apps til Android stiger voldsomt. Det er der en bestemt forklaring på.

Android-platformen bumler derudad og æder mere og mere af markedet, så denne platform nu er oppe på en markedsandel på 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC. 

Indtil vider har mange app-udviklere dog haft mest fokus på iOS, fordi det har været opfattelsen, at det er lettere at tjene penge på apps til den platform.

Det billede kan meget vel være på vej til at ændre sig.

I en ny opgørelse fra ABI Reasearch
kan man læse, at markedet for Android-apps i år vil nå op på omkring 39 milliarder kroner på verdensplan.

Men man skal ikke tro, at det forholdsvis høje tal betyder, at brugerne af Android-produkter pludselig bliver helt vilde for at betale penge for deres apps.

Omsætningen stammer nemlig i høj grad fra eksempelvis markedsføring via apps, lyder det det fra ABI Research.

Ikke desto mindre er der stadig tale om næsten en fordobling af omsætningen i forhold til sidste år.

"Apples iOS er stadig foran alle de andre operativsystemers omsætninger med en betydelig margin; men det store antal Android-smartphones, der er i brug, gør indhug i Apples føring på dette marked. I år vil Android-smartphones blive sendt på markedet med en faktor tre i forhold til iPhone," lyder det fra ABI Research.

Analysefirmaet forklarer, at annoncering på Android-platformen, der bygger på Googles teknologier, er en fordel i forhold til iOS, ligesom det også taler til Androids fordel, at man på denne platform har mulighed for såkaldt operatør-billing, når der handles apps, hvorimod man på iOS skal oprette sig med et kreditkort hos Apple.

Det gælder ikke mindst i forhold til fremadstormende markeder som Latinamerika og Asien og Stillehavet.

Her er app-udviklernes holdning

Selvom Android altså bevæger sig i en fornuftig retning set med app-udviklernes øjne, har en ny undersøgelse fra Forrester netop vist, at iOS fortsat er den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

Forrester-undersøgelsen blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Et app-marked i vækst

Forrester har tidligere vurderet, at det samlede marked for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det store spørgsmål er så, hvilken platform det er nemmest at tjene penge på som app-udvikler?
 
Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere