Artikel top billede

Google-chef drømmer om at være topchef for Apple

Googles bestyrelsesformand synes, det var en dårlig beslutning, at Apple droppede Google Maps.

Computerworld News Service: Bestyrelsesformand for Google, Eric Schmidt, kunne godt tænke sig at blive topchef for Apple, ligesom han synes, at Apple ikke skulle have droppet Google Maps samt at patentkrigene er "en katastrofe for os alle."

I et interview med Kara Swisher og Walt Mossberg fra AllThingsD afslører Schmidt, at hvis han fik valget mellem at være topchef for Apple, Amazon eller Facebook, så ville han vælge Apple.

Grunden er, at Apple har flest penge.

Han understreger også, at han med sin tid i Apples bestyrelse "altid vil have en svaghed for selskabet," og afslører, at han var "meget gode venner med og havde et meget tæt forhold til Steve Jobs, og vi savner ham inderligt."

Burde have beholdt Googles kort

Schmidt har dog ikke kun roser til Apple.

Spurgt om Apples beslutning om at droppe Google Maps til fordel for sin egen korttjeneste siger han: "Apple burde have beholdt vores kort."

"Apple besluttede for længe siden at udvikle sin egen korttjeneste, men nu har selskabet opdaget, at det faktisk er virkelig svært," tilføjer han.

Schmidt uddyber ikke, om Google Maps vender tilbage til iPhone, udover at understrege, hvad han tidligere har sagt om, at Apple er nødt til først at godkende en sådan app.

"Jeg vil ikke sidde her og komme en annoncering af et produkt i forkøbet, men hvis vi lavede en app, ville de (Apple, red.) først skulle godkende den. Det er ikke alle vores apps, de førhen har godkendt," bemærker han.

Patentkrigene

Udover Maps optræder Google og Apple i de samme overskrifter med hensyn til de igangværende patentkrige.

Spurgt om nyheden om, at Googles datterselskab Motorola Mobility undersøges af USA's Federal Trade Commission for ikke at dele patenter, der angiveligt er essentielle for en udvikling af standarder, svarer Schmidt:

"Det kan jeg ikke tale om, fordi jeg ikke kender detaljerne og fordi det faktisk bare gør mig alt for irriteret."

Sådan skader patentkrigene os alle

"Patentkrigene er en katastrofe for os alle. Enhver kan finde kendt teknik for hvad som helst. Så det nye trick er at få dommere til at blokere devices på landebasis. Det er skidt for innovationen og det er skidt for udvalget af produkter."

"Vi bruger nu hundreder af millioner af dollar på disse kampe mod patent-trolls og vi vinder," tilføjer han.

Med hensyn til sagen om Apple mod Samsung, hvor en jury i USA kendte Samsung skyldig i at kopiere Apple, siger Schmidt:

"Jeg ved ikke nok om det. Jeg ved, at det går Samsung meget på. Det er bedst, at jeg ikke kommenterer på juryens beslutning."

Vi har brug for nyskabende produkter

"Verden har ikke brug for flere kopiprodukter; der er derimod brug for nyskabende produkter," tilføjer han.

Spurgt om Motorola Mobility - som Google opkøbte tidligere i år - vil drage fordel af sin direkte forbindelse til Google og om det måske resulterer i en "ren Google-telefon," understreger Schmidt:

"Vi kommer ikke til at give Motorola et fortrin over Samsung."

Schmidt taler i interviewet desuden om "platform-kampen mellem Android og Apple" og hævder her, at Google har overhånden.

"Apple har tusindvis af udviklere om bord. Googles platform, Android, er endnu større," siger han.

Fire gange så mange Android

"Der er fire gange så mange Android-telefoner som Apple-telefoner. Der er allerede 500 millioner telefoner i brug. Der foretages 1,3 millioner nye aktiveringer hver dag. Vi når op på en milliard mobile enheder om et år," tilføjer han.

Denne rivalisering kommer ifølge Schmidt forbrugerne til gode:

"Det er til fordel for alle jer, kunderne på verdensplan. Det er vidunderligt."

Og slaget raser: Smartphone-branchen er ifølge Schmidt i fuld gang med at slå pc-branchen.

"Sammenlign det med pc-branchen. På verdensplan er der seks milliarder telefonbrugere, hvordan en milliard er smartphone-brugere. Det er tilsammen langt større end pc-branchens måske én milliard eller halvanden milliard installerede enheder."

"Hver måned, kvartal, år overgår væksten i udbredelsen af mobiltelefoner alles forventninger. Telefonen er blevet så anvendelig, at den i dagligdagen er god nok til de fleste i stedet for en pc. Det er noget, folk som mig godt kunne have brugt for nogle år siden," siger Schmidt.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere