Artikel top billede

Skadelig besked sletter din Android-telefon

Ved at sende specielle koder til en Android-smartphone kan telefonens sim-kort gøres ubrugeligt.

Et nyt sikkerhedshul rammer brugere af bestemte Android-telefoner. På hacker-konferencen Ekoparty i denne uge kunne sikkerheds-eksperten Ravi Borgaonkar demonstrere, at Samsung-smartphones med Android kan fjernstyres med de såkaldte USSD (Unstructured Supplementary Service Data) koder.

Hvis man sender koden *2767*3855# til telefonen, bliver firmwaren eksempelvis nulstillet. Det kan gøres med en speciel linkadresse eller en WAP-Push-besked. Det skulle også fungere med en QR-kode.

Der er tale om såkaldte TEL: links, som normalt bruges til telefonnumre. Men de kan altså misbruges til at sende styrekoder til telefonen.

Tyske heise security har testet sikkerhedshullet og konstaterer, at det fungerer på en Samsung Galaxy S2 med Android 2.3.6. Det skulle også virke på Android 4.0.3.

Nu ser det ud til, at smartphones fra andre producenter også er ramt. På nogle HTC-telefoner skulle det være muligt at deaktivere sim-kortet ved at sende en bestemt USSD-sekvens. Motorola Razr skulle også være sårbar.

Normalt kan kortet genåbnes ved at indtaste PUK-koden, men i dette tilfælde kan man blokere kortet, så brugeren er nødt til at bestille et nyt sim.

Hvis man går ind på denne side med sin smartphone, kan man se, om den er sårbar. Hvis telefonen viser det 15-cifrede IMEI-nummer, så har den sandsynligvis det pågældende sikkerhedshul.

Man kan beskytte sig med apps som TelStop eller NoTelURL fra Google Play butikken. De blokerer for TEL: links.

Sikkerhedshullet findes tilsyneladende hverken i Windows Phone eller iOS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere