Artikel top billede

Norge: Online-handel gør det af med lokale prisforskelle

Det har ikke fungere for Siba-butikkerne i Norge, at køre med forskellige priser på nettet og i butikkerne.

Otte ud af ti butikskunder hos Siba (Computercitys søsterkæde i Norge) dropper butikskøb, fordi varerene er billigere på nettet. Det er en af konklusionerne på en undersøgelse, som Siba har lavet blandt sine kunder.

Det får nu den konsekvens, at Siba i Norge indfører en prisstruktur, hvor varerne koster det samme, uanset om kunderne køber ind online eller i en fysisk butik. Det skriver norske IT-Bransjen.

"Ideen om, at prisen på hjemmeelektronik skal være forskellig på internettet og i butikkerne er gammeldags. I dag forventer kunderne den lavest mulige pris ligegyldig, hvor de handler," udtaler Victor Bengtsson, der er landechef for Siba i Norge.

Siba-chefen pointerer, at man nu har valgt en vej, der går i mod den normale norske praksis på området.

"I branchen har det længe været almindeligt med en lokal prissætning. Det betyder, at prisen på en vare er forskellig, alt efter hvor du er i landet. I Siba følger vi ikke den prissætningspraksis, for her gælder vores lave netpriser altid, ligegyldig [om butikken, red] ligger i Stavanger, Trondheim eller Oslo," slår han fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere