Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Forklaring fundet: Derfor gik 50 danske banker i sort

SDC har fundet årsagen til, at omkring 50 danske netbanker var nede i flere døgn. Firmaet aner ikke, hvorfor problemet opstod.

Omkring 50 danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) fik tirsdag aften atter hul igennem til tusinder af kunder, efter et flere døgn langt nedbrud.

Det fortæller Erik Jakobsen, der er administrerende direktør hos SDC.

"Vi har kørt pænt hele aftenen og fik lavet de sidste tiltag her klokken 22," siger Erik Jakobsen om mandag aften.

Problemerne startede kort efter middag i søndags, efter at SDC havde startet nogle nye diske op på firmaets SAN (Storage Area Network).

Af ukendte årsager på daværende tidspunkt resulterede det i meget lange svartider, som gjorde det svært for netbankkunder såvel som ansatte i bankerne at logge på systemerne.

Problemerne fortsatte mandag, hvor SDC i løbet af dagen begyndte at lukke adgangen til netbankerne ned for at koble dem langsomt på systemerne igen. Frygten var, at presset fra de besøgende ville få systemerne til at vælte igen.

Brugte diske forkert

I mellem tiden er SDC blevet klar over, præcis hvad årsagen til problemerne var, fortæller Erik Jakobsen.

"Det var nogle servere, som stod og kørte for langsomt på grund af for langsomme diske," siger han.

Han fortæller, at det er forkert anvendelse af diskene som gjorde dem for langsomme. Hvorfor og hvordan det kan være, at de blev anvendt forkert, arbejder SDC stadig på at finde årsagen til.

"Vi skal ind og finde ud af, hvad det er for ændringer der er lavet. Derefter ved jeg, om det er menneskelig fejl, manglende forståelse, forkerte beregninger, eller hvad det er," siger Erik Jakobsen.

Det er folk som har knoklet

Han fortæller, at han sendte folkene hjem mandag aften, da systemerne kørte korrekt igen.

"Vi blev færdige klokken 22 i går med folk, der havde siddet her siden søndag klokken 12.25. Derfor synes vi, at de lige skulle have lov til at trække vejret, inden de mødte ind her klokken seks i morges. Det er folk, der har knoklet," siger Erik Jakobsen, der beklager de gener, som fejlen har påført netbankkunderne.

Læs også:

Danske netbanker ramt af samtidige nedbrud.

Hele Skandinavien ramt af samtidige bank-nedbrud.

Din bank kan være ramt af koordineret DoS-angreb.

Tusinder af bankkunder uden netbank på andet døgn.

Tusindvis af danske netbankkunder ramt af nedbrud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere